Terug naar CarPlay-dashboard ondersteunt nu ook concurrerende navigatie-apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

CarPlay-dashboard ondersteunt nu ook concurrerende navigatie-apps

Door Laura Grootaarts27 maart 2020 10:002 min. leestijd0

Deze week kwam iOS 13.4 uit voor de iPhone, en dat betekent automatisch ook een update voor CarPlay. De belangrijkste vernieuwing is dat navigatie-apps van andere ontwikkelaars getoond mogen worden in de Dashboard-weergave.

Carplay Dashboard

CarPlay iOS 13.4: dashboard veranderd

Het navigatie-dashboard van CarPlay toont de belangrijkste informatie uit verschillende apps. Zo zie je wat je volgende afspraak is, welke muziek er wordt afgespeeld en wat je laatst gebruikte apps zijn. Sinds deze week wordt er ook gespreksinformatie weergegeven op het dashboard.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Een groot deel van het dashboard bestaat uit een plattegrond met navigatie-aanwijzingen. Deze informatie was tot nu toe altijd afkomstig uit Apple’s eigen navigatie-app Kaarten. Concurrerende apps werken wel met CarPlay, maar tot nu toe nog niet in deze specifieke weergave. Je moet deze apps altijd openen in schermvullende weergave, waardoor je de andere info op het dashboard ook niet meer kan zien.

Nog even geduld

Apple heeft het met de komst van iOS 13.4 dus mogelijk gemaakt om kaarten van andere navigatie-apps te tonen in de Dashboard-weergave. Toch kun je hiervan nog niet meteen gebruikmaken: de ontwikkelaars van deze apps moeten eerst nog de ondersteuning inbouwen in hun app. Zelfs de grote namen als Google Maps en Waze hebben dat nog niet gedaan – hoewel ze wel vermeld staan op de CarPlay-website. We verwachten daarom dat het niet al te lang gaat duren.

Het lijkt er overigens op dat Apple steeds soepeler wordt voor wat betreft concurrenten. Vorig jaar maakten een aantal Apple-apps hun debuut op smart-tv’s van fabrikanten als Samsung en Sony. En naar verluidt kun je in iOS 14 straks zelf kiezen wat je standaardapps worden. Als je nu bijvoorbeeld op een linkje in WhatsApp tikt, opent het in Safari, maar straks kun je aangeven dat het in een andere browser moet gebeuren. Het zijn allemaal ontwikkelingen die we enkele jaren terug niet voor mogelijk hadden gehouden.

In iCreate 116 lees je alles wat je moet weten over CarPlay:

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar