Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 13.3.1 is uit: dit zijn alle verbeteringen

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iOS 13.3.1


Lees verder na de advertentie

Het was even rustig met Apple-updates, maar vanavond is er een update verschenen voor je iPhone. Je kunt nú iOS 13.3.1 downloaden. Voor de iPad is iPadOS 13.3.1 verschenen, wat grotendeels dezelfde vernieuwingen biedt. Wat is er eigenlijk nieuw in deze eerste iOS 13-update van 2020?

Privacy & Locatievoorzieningen iPhone 11 (Pro)

De opvallendste vernieuwing heeft alles te maken met een privacy-kwestie op de iPhone 11 (Pro) die onlangs aan het licht kwam. Deze nieuwe iPhones blijken soms je locatie in de gaten te houden, zélfs als je hebt aangegeven dat je dat niet wilt hebben.

Apple gaf aan dat het echt niet anders kon, en dat heeft alles te maken met de U1-chip die gebruikmaak van Ultra Wideband-technologie. Internationale regels bepalen dat ultra wideband op specifieke locaties uitgeschakeld dient te worden. Daarom houdt je iPhone soms dus toch je locatie in de gaten. Door de update is er nu een schakelaar waarmee je de U1-chip uit kunt schakelen. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen>Systeem’ en schakel je de optie ‘Netwerken en draadloos’ uit. Meer weten over deze nieuwe functie? Lees dan ons artikel Voorkom dat je iPhone 11 (Pro) stiekem je locatie bijhoudt.

Alle verbeteringen op een rij

In de release-notes geeft Apple een compleet overzicht van de probleemoplossingen en verbeteringen in iOS 13.3.1:

  • Oplossing voor een probleem in Communicatie Limieten, waardoor een contactpersoon kon worden toegevoegd zonder de toegangscode voor ‘Schermtijd’ in te voeren.
  • Een nieuwe instelling om het gebruik van locatievoorzieningen te beheren door de ultra wideband chip U1.
  • Oplossing voor een probleem, waarbij er een korte vertraging optrad vóór het wijzigen van een Deep Fusion-foto die met een iPhone 11 of iPhone 11 Pro was gemaakt.
  • Oplossing voor een probleem met Mail dat ervoor kon zorgen dat externe afbeeldingen werden geladen, ook als de instelling ‘Laad externe afbeeldingen’ was uitgeschakeld.
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat er meerdere hersteldialoogvensters werden weergegeven in Mail.
  • Oplossing voor een probleem waarbij FaceTime kon gebruikmaken van de ultra groothoek camera aan de achterzijde in plaats van de groothoekcamera.
  • Oplossing voor een probleem waarbij pushberichten niet via wifi konden worden afgeleverd.
  • Oplossing voor een probleem met CarPlay dat bij het bellen in bepaalde voertuigen vervormd geluid kon veroorzaken.
  • Nieuwe ondersteuning voor Siri-stemmen in het Indiaas Engels voor de HomePod.

iPad en iOS 13.3.1 downloaden


kooptip

iOS en iPadOS 13.3.1 downloaden is het gemakkelijkst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.