Terug naar 'Dit zijn de vernieuwingen in iOS 12'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Dit zijn de vernieuwingen in iOS 12'

Door Laura Grootaarts13 februari 2018 09:333 min. leestijd0

Dit najaar verschijnt iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. Dat betekent weer volop nieuwe functies. Alhoewel: misschien zijn het er dit jaar iets minder dan in de voorgaande jaren, want Apple kiest voor een nieuwe strategie.

Niet meer jaarlijks een gigantische update

Eerder werd al bekend dat Apple de plannen voor een aantal grote nieuwe functies dit jaar in de ijskast zet. Het gaat onder meer om een compleet vernieuwd thuisscherm, meerdere vensters van één app naast elkaar tonen en verbeteringen in de Foto’s-app. Apple focust zich voortaan meer op stabiliteit en kwaliteit van het systeem. Het laatste halfjaar was Apple nogal eens op een negatieve manier in het nieuws vanwege bugs.

Volgens Bloomberg blijft Apple jaarlijks een iOS-update uitbrengen, maar houden ze zich niet meer zo krampachtig vast aan die éne dag in september. Tot nu toe werden dan alle zeilen bijgezet om alle nieuwigheden dan klaar te hebben, maar dat gaat veranderen. Menen ontwikkelaars dat een nieuwe functionaliteit eerst nog verder geperfectioneerd moet worden, dan kan deze worden doorgeschoven naar een volgende update.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 12: nieuwe functies om naar uit te kijken

animoji

Toch blijven er ook voor dit jaar voldoende nieuwe functies over om je op te verheugen. Volgens Bloomberg kunnen we in iOS 12 – intern ‘Peace’ genoemd – onder meer de volgende opvallende vernieuwingen verwachten:

 • Universele apps: apps kunnen straks werken op je iPhone, iPad en ook op je Mac (hiervoor is ook het nieuwe macOS 10.14 nodig). Ook apps die nu nog specifiek zijn voor de iPhone, maken hun debuut op de Mac. Zoals de app Woning, om je slimme apparatuur mee te verdienen.
 • Animoji: er komen nog meer animoji bij en het menu van waaruit je ze maakt, wordt overzichtelijker. Mogelijk maken Animoji hun debuut in FaceTime, zodat je tijdens een videogesprek je gezicht kunt veranderen in dat van een glitterende eenhoorn. Animoji komen ook naar de iPad, en dat heeft natuurlijk alles te maken met een nieuw iPad Pro-model met Face ID-technologie.
 • Augmented Reality: Augmented Reality was vorig jaar in iOS 11 een van de leukste toevoegingen, maar dit jaar wordt het nog beter. Zo kun je samen met anderen AR-games spelen.
 • Digital Health: met dit tooltje kunnen ouders in de gaten houden hoelang hun kinderen al naar het scherm van de iPhone of iPad staren. Apple-aandeelhouders luidden onlangs de noodklok over iPhone-verslaving bij kinderen, en dit is een van de maatregelen die Apple toen beloofde.

En verder …

Apple werkt voor iOS 12 ook nog aan de volgende nieuwigheden:

 • Een uitbreiding van de Niet storen-functie.
 • Een nieuw ontworpen Aandelen-app.
 • Een vernieuwde interface bij het importeren van foto’s op de iPad.
 • Siri wordt dieper geïntegreerd in het systeem.

iOS 12

Apple gaat iOS 12 waarschijnlijk tijdens de WWDC in juni aan ons voorstellen. Vervolgens wordt er nog de hele zomer getest met de nieuwe software, waarna deze in september officieel zal verschijnen. Lees ook ons dossier over iOS 12.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar