Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple stelt grote iOS 12-functies uit naar 2019’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhones met iOS 10


Lees verder na de advertentie

Apple had grootse plannen voor iOS 12 dat dit najaar verschijnt. Maar nog voordat de grote nieuwe functies ook überhaupt maar uit hebben kunnen lekken, is bekend geworden dat ze zijn uitgesteld naar 2019. Vanwaar deze ommezwaai?

iOS 12 functies vertraagd: aandacht voor prestaties

Volgens Axios maakte Apple’s software-baas Craig Federighi het nieuws eerder deze maand bekend aan een aantal Apple-medewerkers. Bepaalde belangrijke nieuwe functies zijn vertraagd tot zeker 2019. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat we tot iOS 13 moeten wachten: nieuwigheden kunnen ook worden toegevoegd aan bijvoorbeeld iOS 12.1 of 12.2. Zo voegt Apple binnenkort ook tussentijds functies toe aan iOS 11.3.

iPhone line-up 2017

Apple pakt dit jaar met iOS 12 dus niet uit met grote nieuwe functies. In plaats daarvan hebben ze veel aandacht voor kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid van iOS. En eerlijk is eerlijk: deze koerswijziging is geen overbodige luxe, want na de release van iOS 11 buitelde de ene bug over de andere heen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wat voor vernieuwingen had Apple dan zoal voor ons in petto? Volgens insiders gaat het om een metamorfose van het beginscherm en Apple CarPlay, verbeteringen voor belangrijke apps als Mail en updates voor wat betreft het maken, bewerken en delen van foto’s. Daar moeten we nu dus wat langer op wachten.

Geen nieuwe functies in iOS 12?

Dat is nou ook weer overdreven. Er wordt nog zeker wel gewerkt aan vernieuwingen, naar verluidt hebben die te maken met augmented reality, de app Gezondheid en ouderlijk toezicht – iets wat Apple onlangs al min of meer heeft toegezegd toen onlangs Apple-aandeelhouders klaagden over iPhone-verslaving bij kinderen.

Wat iOS 12 ons precies te bieden heeft, horen we vrijwel zeker tijdens de WWDC in juni. Tijdens deze jaarlijkse ontwikkelaars-conferentie maakt Apple bekend hoe de nieuwe besturingssystemen eruit gaan zien – ook die voor de Mac, Apple Watch en Apple TV. Gedurende de zomer wordt er dan volop getest met de bèta-versies. In september is iOS 12 vervolgens te downloaden.

Lees ook ons dossier over iOS 12.