Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple TV krijgt een ingebouwde camera: dit kun je ermee

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple TV camera

Naar verluidt komt er een nieuwe versie van de Apple TV, inclusief een ingebouwde camera. Maar wat heb je daar precies aan, en wanneer ligt hij in de winkels?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple TV? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple TV met camera

Een Apple TV-kastje met een ingebouwde camera – volgens Mark Gurman van Bloomberg heeft Apple er grootse plannen voor. Zo wordt het straks nog gemakkelijker om te videobellen. Met FaceTime bijvoorbeeld. De Apple TV ondersteunt deze app al sinds tvOS 17, maar om jezelf voor een ander in beeld te brengen, moet je het kastje verbinden met je iPhone of iPad en de camera daarvan op jezelf richten. Met een Apple TV met ingebouwde camera heb je zo’n extra apparaat niet meer nodig.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Gurman gelooft ook dat je de betreffende camera kunt bedienen met handgebaren. Details noemt hij niet, dus het blijft gissen wat voor gebaren hij precies bedoelt. Misschien hebben die praktische doeleinden, bijvoorbeeld het wijzigen van het volume, maar mogelijk doelt hij op een uitbreiding van de gebaren die we al in iOS 17, macOS Sonoma en tvOS 17 zien. In deze besturingssystemen kun je namelijk tijdens het videobellen geinige effecten oproepen door gebaren met je hand(en) te maken. Steek bijvoorbeeld het peace-gebaar op om ballonnen in beeld te brengen, of laat vuurwerk afschieten door twee duimen omhoog te steken.

Smart home

Gurman heeft het in hetzelfde bericht ook over de toekomst van Apple qua smart home. Ook daarvoor zou de Apple TV met ingebouwde camera van pas komen, maar de analist noemt niet op wat voor manier. Ook zou het bedrijf zich richten op het kunnen automatiseren van functies.

Apple werkt ook aan een ‘lichtgewicht smart display’, aldus Gurman. Qua design moet deze lijken op een iPad. Je zou hem dan gemakkelijk van kamer naar kamer kunnen verplaatsen, en ‘m zo in verschillende oplaadstations kunnen zetten die door je huis zijn verspreidt. Apple zou het product inmiddels volop testen, maar het blijft nog de vraag of hij uiteindelijk in de winkels belandt.

Apple TV met camera: release?

Het blijft onduidelijk of het smart display ooit het daglicht zal zien, maar hetzelfde geldt voor de Apple TV met camera. Wel schreef Gurman vorig jaar nog dat er in de eerste helft van 2024 een nieuwe Apple TV zou komen, inclusief snellere chip. Maar sindsdien blijft het erg stil rondom de Apple TV, dus we weten niet of hij hier nog in gelooft. En zo ja, of dit de versie met camera wordt.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de Apple TV? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors