Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bèta iOS 11.3 verklapt komst van iPad met Face ID

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro met Face ID


Lees verder na de advertentie

Komt er dit jaar een nieuwe iPad? We denken het wel. In de bèta van iOS 11.3 die deze week verschenen is, zijn in ieder geval dikke hints te vinden hiervoor. De Braziliaanse ontwikkelaar Filipe Espósito ontdekte in de code van iOS 11.3 diverse verwijzingen naar een ‘modern iPad’ en plaatste daarvan een screenshot op Twitter:

https://twitter.com/filipekids/status/956546796888776704

‘Modern iPad’ met Face ID?

‘Modern’ is een benaming die meer prijsgeeft dan je in eerste instantie zou denken. Het zegt misschien iets over de nieuwe functies van deze toekomstige iPad … In het verleden gebruikte Apple de term ‘modern iPhone’ namelijk om (naar wat later bleek) de iPhone X aan te duiden. Het labeltje ‘modern’ was bedoeld om het onderscheid te maken met de iPhone 8 en eerdere hardware. De iPhone X wijkt af, omdat deze Face ID heeft in plaats van Touch ID.

Dit kan betekenen dat de nieuwe iPad die unieke functie deelt met de iPhone X. Misschien heeft de nieuwe iPad Face ID en de daarvoor benodigde TrueDepth-camera. Dat zou in lijn zijn met eerdere geruchten: Appe-analist Ming-Chi Kuo gaf eerder al aan dat hij dit jaar een iPad Pro met Face ID verwacht. Of die iPad dan ook een ‘notch’ krijgt, valt nog te bezien. Het onderstaande concept toont hoe dat eruit zou zien:

Release dit voorjaar?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De release van iOS 11.3, waarin dit stukje code is aangetroffen, staat gepland voor dit voorjaar. Mogelijk verschijnt dan ook deze nieuwe iPad en misschien ook de iPhone SE 2.