Terug naar Bèta iOS 11.3 verklapt komst van iPad met Face ID
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bèta iOS 11.3 verklapt komst van iPad met Face ID

Door Laura Grootaarts26 januari 2018 10:172 min. leestijd0

Komt er dit jaar een nieuwe iPad? We denken het wel. In de bèta van iOS 11.3 die deze week verschenen is, zijn in ieder geval dikke hints te vinden hiervoor. De Braziliaanse ontwikkelaar Filipe Espósito ontdekte in de code van iOS 11.3 diverse verwijzingen naar een ‘modern iPad’ en plaatste daarvan een screenshot op Twitter:

‘Modern iPad’ met Face ID?

‘Modern’ is een benaming die meer prijsgeeft dan je in eerste instantie zou denken. Het zegt misschien iets over de nieuwe functies van deze toekomstige iPad … In het verleden gebruikte Apple de term ‘modern iPhone’ namelijk om (naar wat later bleek) de iPhone X aan te duiden. Het labeltje ‘modern’ was bedoeld om het onderscheid te maken met de iPhone 8 en eerdere hardware. De iPhone X wijkt af, omdat deze Face ID heeft in plaats van Touch ID.

Dit kan betekenen dat de nieuwe iPad die unieke functie deelt met de iPhone X. Misschien heeft de nieuwe iPad Face ID en de daarvoor benodigde TrueDepth-camera. Dat zou in lijn zijn met eerdere geruchten: Appe-analist Ming-Chi Kuo gaf eerder al aan dat hij dit jaar een iPad Pro met Face ID verwacht. Of die iPad dan ook een ‘notch’ krijgt, valt nog te bezien. Het onderstaande concept toont hoe dat eruit zou zien:

iPad Pro met Face ID

Release dit voorjaar?

De release van iOS 11.3, waarin dit stukje code is aangetroffen, staat gepland voor dit voorjaar. Mogelijk verschijnt dan ook deze nieuwe iPad en misschien ook de iPhone SE 2.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar