Terug naar iOS 11.3 bèta 1 nu beschikbaar – dit is er nieuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.3 bèta 1 nu beschikbaar – dit is er nieuw

Door Laura Grootaarts25 januari 2018 10:153 min. leestijd0

Gisteren gaf Apple alvast een voorproefje van de grootste nieuwe functies van iOS 11.3. En dat blijkt voor een tussentijdse update, best een grote tussenstap te zijn. Inmiddels is de eerste bèta-versie verschenen. Ontwikkelaars en andere geïnteresseerden kunnen de software voor iPhone, iPad en iPod touch dus al uitproberen.

iOS 11.3 bèta 1: wat is er nieuw?

Animoji iOS 11.3

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple onthulde dus al een aantal nieuwe mogelijkheden van iOS 11.3. Sommige daarvan zitten al in deze eerste testversie, andere volgen ongetwijfeld in een volgende bèta-versie. En dan zijn er ook nog functies waar Apple met geen woord over gerept heeft.

Zoals aangekondigd tref je in deze bèta nieuwe Animoji (exclusief voor de iPhone X). Augmented reality is verbeterd, zodat virtuele objecten nog beter opgaan in hun omgeving. In de app Gezondheid tref je voortaan een nieuwe feature voor patiëntendossiers aan. Meer hierover lees je in ons bericht iOS 11.3 onthuld: vijf grote nieuwe functies.

Dit zijn de verrassingen

In de iOS 11.3-bèta zitten twee belangrijke functies waar Apple in zijn preview gisteren niets over gezegd heeft. Toch komen deze functies niet zomaar uit de lucht vallen: ze zijn vorig jaar al door Apple aangekondigd en we hadden gedacht dat ze eerder al hun debuut zouden maken in iOS 11.

Het gaat in de eerste plaats om iCloud messages. Hiermee worden je iMessage-berichten gesynchroniseerd tussen al je Apple-apparatuur. Bovendien worden alle foto’s en bijlagen opgeslagen in iCloud. Daarnaast maakt met iOS 11.3 dan ook eindelijk AirPlay 2 zijn opwachting. Hiermee kun je verschillende speakers in je huis beter met elkaar laten samenwerken.

En dit mist nu nog

In iOS 11.3 krijg je meer inzage in de conditie van je batterij. Deze verandering is min of meer ingevoerd onder druk van het publiek, toen bleek dat Apple de snelheid van je iPhone terugdraait als de accu niet meer optimaal is. Verder wachten we nog op de Business Chat-functie, waarmee gebruikers in de app Berichten direct kunnen communiceren met bedrijven – het lijkt ons sowieso een functie die vooral voor de Amerikaanse markt bedoeld is.

Bèta beschikbaar voor iedereen

De iOS 11.3 bèta is er voor ontwikkelaars maar ook voor het gewone publiek. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat.

iOS 11.3 release

Apple geeft aan dat iOS 11.3 dit voorjaar gereed is. Dan kan iedereen de software downloaden. We verwachten de iOS 11.3 dus op zijn vroegst eind maart. Er volgt dus ongetwijfeld nog een hele reeks bèta-versies.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar