Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple laat gebruikers kiezen: snellere iPhone of langere accuduur

Auteur: Daan Jeuken
1 reacties
Apple stopt met iphone se 2017


Lees verder na de advertentie

Sinds Apple bevestigde dat oude iPhones bewust langzamer worden gemaakt om de accuduur te verbeteren, heeft het bedrijf veel kritiek te verduren gekregen. Daarom heeft Apple besloten om gebruikers in de toekomst de keuze te geven: een snellere iPhone of een langere accuduur. En die keuze wordt al snel ingebouwd.

iOS-update

Tim Cook

In een interview met ABC News onthulde Tim Cook dat de keuzemogelijkheid al spoedig in iOS wordt ingebouwd. Volgende maand komt er een bèta uit met deze optie (waarschijnlijk iOS 11.3). De publieke release volgt enige tijd later. In die update krijgen gebruikers de optie om het verbeteren van de prestaties uit te schakelen. De iPhone zal dan de volwaardige CPU- en GPU-prestaties blijven leveren. De keerzijde van de medaille is dat de iPhone dan mogelijk onverwacht uitvalt.

Goedkoop iPhone-accu vervangen

Apple had gehoopt de storm aan kritiek te sussen door het vervangen van de accu goedkoper te maken. In plaats van € 89 kost dat nog maar € 29, zelfs als de accu nog prima is. Die geste, plus de publieke verontschuldiging van Apple, bleek onvoldoende.

Tim Cook in de gevangenis


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er zijn al diverse rechtszaken aangespannen tegen Apple, niet alleen in ‘lawsuit country’ Amerika. In Frankrijk wordt naast een boete van 300.000 euro en 5% van de jaaromzet zelfs gesproken over gevangenisstraffen van twee jaar voor de Apple-bazen.

Niet des Apple’s

De geïntroduceerde optie laat zien dat Apple is bezweken onder de druk van de buitenwacht. Een optie om de prestaties van apparaten te beïnvloeden, ten koste van de batterij, is absoluut niet des Apple’s. Waar een systeem als Android juist de vrijheid geeft om veel keuzes te maken, maakt Apple deze meestal voor de klant. De consequentie van zo’n keuze-optie is voor de meeste gebruikers immers moeilijk in te schatten. Maar onder druk wordt zelfs Apple vloeibaar.