Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Meer bewijs voor nieuwe goedkopere MacBook’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook


Lees verder na de advertentie

Een paar weken terug bracht Apple vrij plotseling een nieuwe MacBook Pro 2018 uit. Rondom de MacBook en de MacBook Air bleef het echter stil. Daar zou in de komende maanden verandering in kunnen komen.

Budget-MacBook

Al een tijd gonzen er geruchten rondom een nieuwe en goedkope MacBook. Deze zou uitgerust worden met een superscherp Retina-scherm en rond de duizend dollar gaan kosten. Aan de reeks geruchten over de nieuwe budget-Mac, kunnen we nu weer iets nieuws toevoegen. Volgens Digitimes gaat de Taiwanese fabriek Quanta – een bekende leverancier van Apple – een drukke periode tegemoet. Insiders melden dat Quanta ‘meer dan 10 miljoen eenheden gaat verschepen in het vierde kwartaal, vanwege de bestellingen voor Apple’s nieuwe, goedkope notebook’. Mooi op tijd voor de decembermaand, dus.

Einde van de MacBook Air?

MacBook Air

Eerder hadden ook al Apple-analist Ming-Chi Kuo en Apple-reporter Mark Gurman het over een dergelijke Mac. Deze zou het instapmodel moeten worden, nu is dat nog de 13-inch MacBook Air van € 1097,91. Het zou echter heel goed kunnen dat de nieuwe budget-Mac terechtkomt in de MacBook-lijn en dat dit na een periode van tien jaar het einde betekent voor de MacBook Air. Het was in 2008 dat de allereerste MacBook Air verscheen: Steve Jobs haalde de laptop destijds tijdens een keynote uit een envelop, om aan te tonen hoe dun het apparaat was. Maar de Air is al lang niet meer de slankste en compactste, en het scherm is sterk verouderd.

Apple-keynote september


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het is nog niet duidelijk wanneer precies we de MacBook kunnen verwachten. Mogelijk presenteert Apple de Mac tijdens de keynote, waarschijnlijk in de eerste helft van september. Dan verwachten we ook onder meer de nieuwe iPhone en de nieuwe iPad Pro met Face ID. Het is echter ook mogelijk dat Apple de release meldt met slechts een persbericht, zoals onlangs ook gebeurde met de nieuwe MacBook Pro.