Terug naar ‘Meer bewijs voor nieuwe goedkopere MacBook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Meer bewijs voor nieuwe goedkopere MacBook’

Door Laura Grootaarts14 augustus 2018 12:062 min. leestijd0

Een paar weken terug bracht Apple vrij plotseling een nieuwe MacBook Pro 2018 uit. Rondom de MacBook en de MacBook Air bleef het echter stil. Daar zou in de komende maanden verandering in kunnen komen.

Budget-MacBook

Al een tijd gonzen er geruchten rondom een nieuwe en goedkope MacBook. Deze zou uitgerust worden met een superscherp Retina-scherm en rond de duizend dollar gaan kosten. Aan de reeks geruchten over de nieuwe budget-Mac, kunnen we nu weer iets nieuws toevoegen. Volgens Digitimes gaat de Taiwanese fabriek Quanta – een bekende leverancier van Apple – een drukke periode tegemoet. Insiders melden dat Quanta ‘meer dan 10 miljoen eenheden gaat verschepen in het vierde kwartaal, vanwege de bestellingen voor Apple’s nieuwe, goedkope notebook’. Mooi op tijd voor de decembermaand, dus.

Einde van de MacBook Air?

MacBook Air

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Eerder hadden ook al Apple-analist Ming-Chi Kuo en Apple-reporter Mark Gurman het over een dergelijke Mac. Deze zou het instapmodel moeten worden, nu is dat nog de 13-inch MacBook Air van € 1097,91. Het zou echter heel goed kunnen dat de nieuwe budget-Mac terechtkomt in de MacBook-lijn en dat dit na een periode van tien jaar het einde betekent voor de MacBook Air. Het was in 2008 dat de allereerste MacBook Air verscheen: Steve Jobs haalde de laptop destijds tijdens een keynote uit een envelop, om aan te tonen hoe dun het apparaat was. Maar de Air is al lang niet meer de slankste en compactste, en het scherm is sterk verouderd.

Apple-keynote september

Het is nog niet duidelijk wanneer precies we de MacBook kunnen verwachten. Mogelijk presenteert Apple de Mac tijdens de keynote, waarschijnlijk in de eerste helft van september. Dan verwachten we ook onder meer de nieuwe iPhone en de nieuwe iPad Pro met Face ID. Het is echter ook mogelijk dat Apple de release meldt met slechts een persbericht, zoals onlangs ook gebeurde met de nieuwe MacBook Pro.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar