Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple hint nu al naar goedkopere ‘Apple Vision’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Goedkopere Apple Vision Pro bewijs

Er gaan al enige tijd geruchten dat er een goedkopere versie van de Apple Vision Pro komt, maar inmiddels is er concreet bewijs vanuit Apple’s kant.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de goedkopere Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bewijs: goedkopere Apple Vision

De Apple Vision Pro is nog niet uit, maar er gaan al maanden geruchten over een goedkopere versie van de headset. Het prijskaartje van de aankomende Vision Pro is namelijk niet bepaald toegankelijk: voor maar liefst 3499 dollar heb je de headset in huis. Tenminste, alleen als je in de Verenigde Staten woont (de prijs in Nederland is nog niet bekend), want daar ligt hij op 2 februari als eerste in de winkels.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Vooralsnog waren de verhalen over een goedkopere Apple Vision niets meer dan geruchten, maar er is nu voor het eerst bewijs vanuit Apple zelf. Daarvoor moeten we in de code van iOS 17.3 bèta 2 zijn: de Amerikaanse tech-website 9to5Mac ontdekte hier gisteravond dat de term ‘Apple Vision Pro’ in veel gevallen is vervangen door simpelweg ‘Apple Vision’. Bijvoorbeeld in de App Store: terwijl 9to5Mac onlangs nog de term ‘Mac, iPad en Apple Vision Pro Apps’ had gespot, heeft Apple dit inmiddels vervangen door ‘Mac, iPad en Apple Vision Apps’.

Door het Pro-labeltje expliciet te verwijderen, lijkt Apple zich nu al voor te bereiden op het ‘niet Pro’-model. Een soortgelijk scenario zien we ook terug in de Amerikaanse Apple Store, waar de categorie voor de headset in de navigatiebalk gewoon de naam ‘Vision’ heeft gekregen. Waarschijnlijk zal de goedkopere versie van de headset dan ook gewoon ‘Apple Vision’ heten.

Apple Vision (Pro)

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset in Apple’s assortiment. Hij werd in juni vorig jaar aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC, maar Apple onthulde gisteren pas de officiële release-datum. Op vrijdag 2 februari ligt hij in de winkels in de Verenigde Staten – Nederland en andere delen van de wereld hebben voorlopig nog even geduld nodig.

Om het prijskaartje van de goedkopere ‘Apple Vision’ te kunnen veroorloven, moet Apple een aantal concessies doen. Die zijn nog niet bekend, maar Apple-kenner Mark Gurman heeft wel al wat voorspellingen gedaan. Zo verwacht hij een headset zonder ‘EyeSight’: een functie om je ogen op de buitenkant van de headset te projecteren.

Ook moet de Apple Vision waarschijnlijk wat hardware-onderdelen missen. Gurman noemt bijvoorbeeld de M-chip, evenals allerlei camera’s en sensoren. De goedkopere headset zal dan ook niet zo krachtig, snel en geavanceerd zijn als zijn duurdere variant. Maar daardoor krijgt hij wel een veel lager prijskaartje: tussen de 1500 en 2500 dollar, aldus Gurman. Voor wat, hoort wat!