Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Goedkopere Apple Vision Pro gaat deze functies missen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro

Apple werkt nu al aan een goedkopere versie van de Apple Vision Pro, maar om het prijskaartje te veroorloven, moet dit model wel wat functies missen. Hier moet je aan denken.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Vision Pro? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is de eerste headset in Apple’s assortiment. Hiermee wordt VR (virtual reality) gecombineerd met AR (augmented reality): je kunt jezelf compleet onderdompelen in een virtuele wereld, maar ook naar de echte wereld kijken met een digitale laag eroverheen. Zo komt de bril voor allerlei doeleinden van pas, van werk tot entertainment.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De headset is Apple’s eerste nieuwe productcategorie sinds de release van de Apple Watch, en dat is te zien aan het prijskaartje. De Vision Pro ligt volgend jaar vanaf 3499 dollar in de winkels. De prijs in Nederland is nog niet bekend, maar gezien er nog belasting bovenop komt, zal de prijs hier richting de 4000 euro gaan.

Goedkopere Apple Vision Pro: deze functies ga je missen

Met zo’n prijs belooft de eerste versie van de headset geen toegankelijk toestel te worden. Geen wonder dus dat het bedrijf nu al aan een goedkopere versie van de Apple Vision Pro werkt, aldus Bloomberg en The Information. Maar om het lagere prijskaartje te kunnen veroorloven, moet Apple hier en daar wat concessies doen.

Apple-leaker Mark Gurman heeft nu onthuld wat deze headset gaat missen: ‘EyeSight’, een M-chip en allerlei camera’s en sensoren. Eerstgenoemde is een functie waarbij je ogen op de buitenkant van de headset worden geprojecteerd, zodat anderen je alsnog aan kunnen kijken wanneer je de headset draagt. Die functie wordt dus exclusief voor de reguliere Vision Pro.

De M-chip – die je ook al van de Mac en iPad kent – zorgt ervoor dat de headset zo snel en krachtig is. De goedkopere versie zal op dat gebied dus vast minder goed presteren dan zijn duurdere variant. Of je nog meer features moet missen, is nog onduidelijk.

Prijskaartje

Gurman heeft ook onthuld wat hij van het prijskaartje van de goedkopere Vision Pro verwacht. Hij denkt dat dit ongeveer de helft van het reguliere model bedraagt. Bij Apple zouden ze hebben gesproken over een adviesprijs tussen de 1500 en 2500 dollar. Alsnog een flink bedrag, maar voor veel Apple-fans is het vast een reden om er tóch een te kopen.