Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit is wanneer de Apple Vision Pro uitkomt

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro release datum

Apple heeft de release-datum van de Apple Vision Pro aangekondigd! Dit is wanneer de headset in de winkels ligt – en deze accessoires krijg je er allemaal bij.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is de eerste nieuwe productcategorie van Apple sinds de Apple Watch. Het betreft een mixed reality-headset, waarmee je zowel AR (Artificial Reality) als VR (Virtual Reality) kunt gebruiken. Voor de duidelijkheid: met AR zie je een virtuele laag over de werkelijkheid, met VR word je ondergedompeld in een compleet virtuele wereld.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De headset werd vorig jaar al aangekondigd – tijdens de jaarlijkse WWDC in juni – maar Apple zei toen niets over de release-datum. Behalve dat de Vision Pro ‘begin 2024’ beschikbaar zou zijn, alleen in de Verenigde Staten. Een officiële aankondiging zat er dus aan te komen. En vanochtend bleek al: deze week moet het gebeuren.

Apple Vision Pro release-datum

Apple heeft de Apple Vision Pro release-datum zojuist onthuld via een persbericht. Op vrijdag 2 februari is het zover, vooralsnog dus alleen in de Verenigde Staten. Pre-orders starten daar op vrijdag 19 januari om 5.00 uur Pacific Time. Twee weken later kunnen Apple-fans hem thuis verwachten, of naar een Apple Store gaan om de headset te kopen. Wanneer de Vision Pro naar de rest van de wereld komt, blijft onduidelijk.

De Apple Vision Pro heeft een prijskaartje vanaf 3499 dollar. Daarvoor krijg je 256 GB aan opslagruimte – ook dat werd zojuist aangekondigd. Plus de Vision Pro wordt geleverd met twee verschillende hoofdbanden: de ‘Solo Knit Band’ en de ‘Dual Loop Band’. Zo kun je de pasvorm kiezen die voor jou het meest comfortabel is.

Accessoires

Overigens wordt de Vision Pro geleverd met allerlei accessoires. Te beginnen met een Light Seal (voor een betere pasvorm), twee bijbehorende kussens, en een Apple Vision Pro Cover (voor de voorkant van de headset). Maar je krijgt ook een externe batterij, een usb-c-kabel en een adapter om de headset op te laden. En last but not least: het officiële Apple-poetsdoekje.

Wil je de Vision Pro gebruiken en draag je een bril, dan moet je de speciale lenzen daarvoor zelf aanschaffen. Ook die prijzen heeft Apple net aangekondigd. De ZEISS Optical Inserts voor gebruikers met een leesbril kosten 99 dollar, de variant voor mensen met een bril op sterkte kost 149 dollar.