Terug naar Ophef op Twitter: ‘Apple verzamelt je halfnaakte foto’s in een map’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ophef op Twitter: ‘Apple verzamelt je halfnaakte foto’s in een map’

Door Koen van Ekeren1 november 2017 12:222 min. leestijd0

Twitteraar @ellieeewbu luidt de noodklok: ‘Let op alle meisjes, alle meisjes!!! Ga naar Foto’s en typ “bh” in Foto’s zoekfunctie in. Waarom slaat Apple deze foto’s op en voegt het ze toe aan een map!!?!!?’ Het bericht zorgt voor commotie in Engeland; massaal reageren vrouwen die vergelijkbare, pikante resultaten te zien krijgen.

Ophef over Foto’s zoekfunctie

De ophef toont aan dat de beeldherkenningsfunctie in Foto’s nog voor velen onbekend is. Al sinds de introductie van iOS 10 in juni 2016 kun je foto’s opdelen in categorieën. Liefst 4.432 verschillende objecten, omgevingen en gezichtsuitdrukkingen kan het systeem herkennen. Dit zijn woorden als ‘waterval’, ‘kinderwagen’ en ‘hond’ – of ‘bh’, dus.

Wel valt het op dat je wel kunt zoeken op woorden als bh en korset, maar een mannelijke boxer niet in de lijst met duizenden trefwoorden staat. De hele lijst met Engelse trefwoorden vind je op medium.com.

Veilig

Klinkt het een beetje eng dat je Foto’s zoekfunctie je pikante foto’s zo snel verzamelt in een map? Het is niet nodig om daarover te peinzen, want de beeldanalyse vindt volledig op je iPhone plaats. Foto’s worden dus niet eerst doorgestuurd naar een server, maar blijven enkel op je iPhone opgeslagen.

Wil je toch dat je pikante foto’s niet meer in je Filmrol staan, is de nieuwe Nude-app wellicht het proberen waard. De app verwijdert je (half)naakte foto’s uit Filmrol en iCloud en slaat ze op een verborgen plek op. Hier kan je vervolgens alleen met een code bij.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar