Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ophef op Twitter: ‘Apple verzamelt je halfnaakte foto’s in een map’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Foto's zoekfunctie


Lees verder na de advertentie

Twitteraar @ellieeewbu luidt de noodklok: ‘Let op alle meisjes, alle meisjes!!! Ga naar Foto’s en typ “bh” in Foto’s zoekfunctie in. Waarom slaat Apple deze foto’s op en voegt het ze toe aan een map!!?!!?’ Het bericht zorgt voor commotie in Engeland; massaal reageren vrouwen die vergelijkbare, pikante resultaten te zien krijgen.

Ophef over Foto’s zoekfunctie

De ophef toont aan dat de beeldherkenningsfunctie in Foto’s nog voor velen onbekend is. Al sinds de introductie van iOS 10 in juni 2016 kun je foto’s opdelen in categorieën. Liefst 4.432 verschillende objecten, omgevingen en gezichtsuitdrukkingen kan het systeem herkennen. Dit zijn woorden als ‘waterval’, ‘kinderwagen’ en ‘hond’ – of ‘bh’, dus.

Wel valt het op dat je wel kunt zoeken op woorden als bh en korset, maar een mannelijke boxer niet in de lijst met duizenden trefwoorden staat. De hele lijst met Engelse trefwoorden vind je op medium.com.

Veilig


kooptip

Klinkt het een beetje eng dat je Foto’s zoekfunctie je pikante foto’s zo snel verzamelt in een map? Het is niet nodig om daarover te peinzen, want de beeldanalyse vindt volledig op je iPhone plaats. Foto’s worden dus niet eerst doorgestuurd naar een server, maar blijven enkel op je iPhone opgeslagen.

Wil je toch dat je pikante foto’s niet meer in je Filmrol staan, is de nieuwe Nude-app wellicht het proberen waard. De app verwijdert je (half)naakte foto’s uit Filmrol en iCloud en slaat ze op een verborgen plek op. Hier kan je vervolgens alleen met een code bij.

[relatedissue]