Terug naar Nude-app detecteert en verbergt automatisch je intieme iPhone-foto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nude-app detecteert en verbergt automatisch je intieme iPhone-foto’s

Door Koen van Ekeren18 oktober 2017 10:442 min. leestijd0

Het zal je maar overkomen: je overhandigt je iPhone om een paar hilarische foto’s te tonen en terwijl de persoon aan het swipen is, besef je dat er nog een paar ondeugende foto’s op je toestel staan. Je zou dan willen dat je in het bezit was van de nieuwe iOS-app Nude, die kunstmatige intelligentie gebruikt om je gevoelige foto’s op een veilige plek op te slaan.

Nude

Naaktfoto’s iPhone verbergen

Met de app Nude, door de makers beschreven als ‘de meest sexy app ooit’, kun je ongegeneerd foto’s maken van je adam- of evakostuum. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om gevoelige foto’s in de Filmrol op te sporen. Dit doet het met CoreML. Hiermee kunnen ontwikkelaars apps maken die steeds slimmer worden en een voorspellend vermogen hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nadat de app de naaktfoto’s heeft gedetecteerd, worden ze verwijderd uit Filmrol en iCloud en geïmporteerd in Nude.  Dankzij CoreML blijven de foto’s lokaal. De beeldanalyse vindt immers plaats op de iPhone, waardoor de gevoelige foto’s niet eerst verzonden hoeven te worden naar een server.

Terwijl je foto’s op de iPhone maakt, maakt Nude op de achtergrond een scan. Zodra de app vermoedt dat er het nodige bloot in het spel is, vraagt het aan de gebruiker of de foto inderdaad moet worden afgesloten. Als dit wordt bevestigd, wordt de foto opgeslagen op een verborgen plek in de app. Hier kan je vervolgens alleen met een code bij.

Nude alleen voor iOS

De app werkt alleen op foto’s die je na het installeren van de app maakt. Ondeugende foto’s die al op je iPhone staan, zul je dus nog eerst handmatig moeten verplaatsen. Bovendien detecteert Nude geen video’s; ook je slaapkamertapes zul je handmatig in de app moeten importeren.

Nude kun je gratis downloaden in de App Store, maar het gebruik kost €1 per maand.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar