Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Fortnite is binnenkort weer beschikbaar op je iPhone (in de Epic Games Store)

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
Fortnite

Na jarenlang gesteggel is het populaire survivalspel binnenkort weer beschikbaar in de alternatieve appwinkel Epic Games Store.

Lees verder na de advertentie

Alternatieve appwinkel Epic Games Store

Epic Games, de ontwikkelaar achter Fortnite, gaat binnenkort zijn alternatieve appwinkel Epic Games Store lanceren binnen de Europese Unie. Dit betekent dat Fortnite weer beschikbaar zal zijn om te downloaden als app voor je iPhone. De game-ontwikkelaar heeft zijn aanvraag voor Apple’s alternatieve appwinkels ingediend en verwacht binnen enkele maanden actief te kunnen zijn.

Rechtszaak tussen Apple en Epic Games

Fortnite was de afgelopen jaren verbannen uit de iOS App Store vanwege een juridisch conflict tussen Apple en Epic Games. Apple had namelijk Fortnite uit de App Store verwijderd nadat Epic Games zijn eigen betaalsysteem had geïmplementeerd, waardoor alle in-app verkopen direct naar Epic Games gingen. Dit was in strijd met Apple’s beleid, waarbij tot 30% van de inkomsten, de zogenaamde ‘Apple Tax’, naar Apple gaat. Deze situatie leidde tot een langdurige rechtszaak, waarin uiteindelijk werd vastgesteld dat Apple gerechtigd was om dit beleid te handhaven.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

DMA-wetgeving

De Europese Unie heeft een stokje gestoken voor deze monopoliepositie van Apple met de nieuwe DMA-wet (Digital Markets Act). Deze wet verplicht Apple om alternatieve appwinkels op de iPhone toe te staan. De DMA-wet is bedoeld om te voorkomen dat grote techbedrijven te veel macht krijgen. In het geval van Apple is het specifiek gericht op het reguleren van Apple’s poortwachtersfunctie met betrekking tot de App Store.

Lancering alternatieve appwinkel

Dankzij de DMA-wetgeving kondigt Epic Games aan dat ze de alternatieve appwinkel Epic Games Store naar de iPhone willen brengen binnen de Europese Unie. Dit betekent dat populaire spellen van de game-ontwikkelaar, zoals Fortnite, weer beschikbaar zullen zijn. Daarnaast zullen ook andere spellen in de appwinkel worden aangeboden. Met de introductie hiervan op iOS-apparaten, en andere alternatieve appwinkels, krijgen gebruikers meer keuzevrijheid en wordt de markt voor mobiele apps competitiever. Een versie voor de iPad wordt later dit jaar verwacht.