Terug naar Face ID op de iPhone 14 Pro wordt dankzij deze wijziging veel beter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Face ID op de iPhone 14 Pro wordt dankzij deze wijziging veel beter

Door Annemiek Lourensen7 januari 2022 14:472 min. leestijd0

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe iPhone. En terwijl de iPhone 13-modellen slechts een paar maanden oud zijn, verschijnen er al bijna wekelijks berichten over deze volgende generatie iPhones. Zo ook vandaag: een bekende lekker beweert dat Face ID anders wordt in de iPhone 14 Pro.

Face ID iPhone 14

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Zeg dag tegen de notch

Voor iPhone 14 Pro gaat Apple waarschijnlijk een opmerkelijke verandering toepassen. Volgens een bericht van de bekende lekker DylanDKT zal de hardware die voor Face ID wordt gebruikt onder het scherm verhuizen, waardoor de sensors onzichtbaar worden. Klinkt misschien niet baanbrekend, maar de verandering heeft grote gevolgen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meest opmerkelijk is namelijk dat ook de ‘notch’ zal verdwijnen. Dit is de inkeping aan de bovenkant van het iPhone-scherm en herbergt onder andere de Face ID-hardware, wat onnodig is als de sensors onzichtbaar worden. Niet iedereen is enthousiast over de notch, dus de verandering zal voor veel iPhone-liefhebbers een overwinning zijn.

Maar als de notch verdwijnt, wat gebeurt er dan met de selfiecamera? Ook hier is over nagedacht: DylanDKT beweert dat er een pilvormig, langwerpig gaatje bovenin het scherm van de iPhone 14 Pro komt. Oudere berichten beweren dat het om een ‘punch-hole‘ gaat, oftewel een rond gaatje. Welke van de opties het wordt, is dus nog maar de vraag. Maar het lijkt er dus wel op dat de selfiecamera in ieder geval ín het scherm gaat zitten

Van camera tot Face ID – alle iPhone 14 (Pro) geruchten

Dit zijn zeker niet de eerste geruchten over de iPhone 14-modellen. Ontdek bijvoorbeeld welke vier veranderingen er nog meer aan zitten te komen. En een teleurstelling: Touch ID maakt vooralsnog geen comeback.

Overigens is de camera van de iPhone 14 Pro al eerder onder de loep genomen. Vorige maand werd nog gesuggereerd dat het product een scherpere 48-megapixel-camera krijgt.

Er gaan ten slotte verschillende geruchten rond over de aansluitpoort van de iPhone. Sommige lekkers beweren dat de Lightning-aansluiting wordt vervangen met usb-c. Anderen zeggen juist dat de aansluitpoort compleet verdwijnt. Wat er ook gebeurt, een verandering lijkt er sowieso aan te komen.

Bron: MacRumors

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar