Terug naar Is de iPhone 14 de eerste zonder poort?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is de iPhone 14 de eerste zonder poort?

Door Ward Edema26 november 2021 09:552 min. leestijd8

Volgens geruchten krijgt de iPhone 14 géén Lightning-aansluiting meer, maar usb-c. Of krijgt hij juist helemaal geen poort?

iPhone 14 usb-c

iPhone 14 usb-c

Volgens LeaksApplePro gaat Apple in 2022 de sprong maken naar usb-c op de iPhone. Deze poort kennen we al van de MacBook en iPad, en is inmiddels de standaard geworden voor zowat alle andere smartphones op de markt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple hield de afgelopen jaren stug vast aan Lightning, de aansluiting die Apple in 2012 introduceerde. De grootste reden hiervoor is zeer waarschijnlijk financieel. Bij alle Lightning-accessoires, ook van derden, gaat namelijk een deel van de opbrengst naar Apple. Bij usb-c is dit niet het geval.

Voordelen usb-c

Usb-c heeft meerdere voordelen ten opzichte van Lightning. Zo kan de aansluiting véél sneller zijn. Waar Lightning niet verder komt dan een overdrachtsnelheid van 60 MB per seconde, kan dit bij usb-c oplopen tot 625 MB of zelfs 1250 MB per seconde. Dit maakt vooral bij de Pro-modellen van de iPhone een groot verschil, omdat je zo de gigantische ProRes-videobestanden veel sneller over kan zetten naar je Mac.

Ook is usb-c inmiddels zo breed geadopteerd, dat een iPhone al snel het laatste apparaat in huis is zónder de aansluiting. Wanneer deze eindelijk over is naar usb-c, heb je dus voor al je apparaten nog maar één kabeltje nodig. Handig!

Poortloze iPhone

LeaksApplePro is geen bekende Apple-leaker, en de vraag is dus ook hoe serieus we het gerucht moeten nemen. Andere geruchten noemen vaak juist dat de iPhone 14 misschien wel volledig portloos zal zijn. Hierdoor zal opladen alleen via MagSafe of een Qi-oplader kunnen.

Een poortloze telefoon heeft als voordeel dat hij waterbestendiger is, en dat Apple de ruimte die de poort normaliter inneemt kan gebruiken voor andere onderdelen.

Opvallend is dat de Apple Watch Series 7 misschien al een hint geeft naar een poortloze iPhone. Deze heeft namelijk geen verborgen diagnostische poort meer (voor reparaties), maar enkel een 60GHz draadloze chip voor hetzelfde doeleinde. Die zou Apple ook toe kunnen voegen aan een poortloze iPhone 14, zodat MagSafe ook gebruikt kan worden voor data. Dit is tot nu toe nog niet mogelijk.

Bron: iDropNews

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jeanette
Lezer
Jeanette

Nou ik hoop dat wel poort in nieuwe iPhones blijven. Want ik zet namelijk foto’s en video’s van iPhone naar laptop over met kabeltje. En als dat niet meer kan. Dan moet ik maar overgaan op Samsung die dat nog wel heeft.

Jan
Lezer
Jan

Dat hoop ik ook dat poort blijft. Anders ook over naar een andere merk mobiel.

Monique
Lezer
Monique

Is dat zo geen poort meer inderdaad geen foto’s uitprinten bij kruitvat. Dus geen iPhone meer voor mij. Samsung dan maar

Dagmar
Lezer
Dagmar

Hier heb je tegenwoordig geen kabeltjes meer voor nodig, maar kun je via een QR code doen bij kruidvat

Andre
Lezer
Andre

Hoop ik ook niet. Hoop echt dat poort blijft. Anders niet alleen fotos en video’s overzetten van iPhone naar laptop via snoertje. Maar ook geen fotos uitprinten bij kruitvat Hema enz want daar heb je ook snoertje bij nodig dus een poort aansluiting. Dus als in de toekomst geen poortje meer in zit in iPhone. Tja dan moet ik ook overgaan naar andere merk mobiel die dat wel nog hebben.

Patrick
Lezer
Patrick

Is dat zo geen poort dan voor mij ook geen iPhone meer.

Jan
Lezer
Jan

Nou dan voor mij ook geen iPhone meer.

Willem
Lezer
Willem

Dus iPhone moet als enigste weer eigenwijs doen. En mensen kosten jagen voor een Mac book. Om foto’s en video’s automatisch overgezeten.Als er geen poortje meer in nieuwe iPhone meer zit. Om kabeltje van iPhone naar laptop te gebruiken voor foto’s en video’s over te zetten. Dus dat kan niet meer. Nou dan moet ik ook maar naar andere merk mobiel overgaan.