Terug naar ‘iPhone 14 krijgt nog steeds géén Touch ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 krijgt nog steeds géén Touch ID’

Door Ward Edema21 september 2021 09:272 min. leestijd0

Hoewel de iPhone 13 pas eind deze week uitkomt, start de geruchtenmolen voor de aankomende iPhone alweer. Wat kunnen we van de iPhone 14 verwachten?

iPhone 14 Touch ID

iPhone 14 camera

Volgens Apple-analyst Ming-Chi Kuo krijgen de Pro-modellen van de iPhone 14 volgend jaar een nieuw camerasysteem aan de voorzijde. Hierdoor verdwijnt de ‘notch’, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, die overigens dit jaar wat kleiner is geworden. In plaats daarvan komt een ‘hole-punch’, een klein gaatje waar de camera zich in bevindt. De sensors voor Face ID zouden achter het scherm komen, en de telefoonspeaker juist in de bovenrand van het scherm.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Ook krijgt de camera aan de achterzijde een flinke upgrade volgens Kuo. De huidige 12-megapixel sensor in de iPhone 13 zou vervangen worden door een 48-megapixel sensor. Hierdoor worden de pixels wel een stuk kleiner, wat foto’s in donkere omgevingen vaak niet ten goede komt. Apple zou in die situaties echter gebruik kunnen maken van ‘pixel binning’, waarbij de data van vier pixels gecombineerd worden tot één pixel.

Zo blijven foto’s in het donker net zo scherp als voorheen. Foto’s bij veel licht krijgen echter wél veel meer detail. Apple kan dan namelijk pixel binning uitschakelen, waardoor het hogere aantal pixels volledig benut wordt.

iPhone 14 Touch ID

Kuo beweert ook dat het Apple nog niet gelukt is om Touch ID op een goede manier in het scherm te verwerken. Hierdoor moeten we ten minste tot 2023 wachten totdat de vingerafdrukscanner terugkomt.

Dat zou een flinke teleurstelling zijn: juist nu mondkapjes in het OV nog wel even gedragen moeten worden, is de vraag naar Touch ID groter dan ooit. Apple heeft dit jaar al wel een functie toegevoegd aan de iPhone waardoor je ‘m kan ontgrendelen met je Apple Watch als Face ID je gezicht niet herkent. Maar als je geen Apple Watch hebt, moet je voorlopig dus nog je code invoeren.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors en FPT

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar