Terug naar iPhone 14 geruchten: deze 4 veranderingen komen eraan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 geruchten: deze 4 veranderingen komen eraan

Door Ward Edema26 oktober 2021 13:542 min. leestijd5

De iPhone 13 is nog geen twee maanden oud, maar de Apple-analisten zitten nooit stil en er wordt alweer hevig gespeculeerd over het volgende model. Waar de iPhone 13 een bescheiden update was, zou het model van volgend jaar totaal vernieuwd zijn. Dit zijn de iPhone 14 geruchten tot nu toe.

iPhone 14 geruchten

1. iPhone 14 geruchten: geen notch meer

De ‘notch’, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, gaat verdwijnen. In plaats daarvan komt er een klein cameragaatje, en worden de Face ID-sensors onder het scherm verwerkt. Het zou kunnen dat het Apple nog niet lukt om dit laatste voor elkaar te krijgen: in dat geval zitten deze sensors ook in het cameragat, waardoor het gat wat groter wordt.

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

• Hoge korting op internetbundels
• Dubbele data als je internet van KPN hebt

2. Retro ontwerp

Het ontwerp gaat lijken op dat van de iPhone 4, met glazen platen voor en achter die uitsteken ten opzichte van de metalen rand. Dit is dus een heel andere look dan het verzonken glas op het huidige model. De camera’s aan de achterkant steken volgens de laatste geruchten ook niet meer uit: geen gewiebel op de tafel meer!

3. Véél meer megapixels

De groothoekcamera krijgt een totaal nieuwe sensor. Deze heeft een resolutie van 48 megapixels, terwijl dat nu nog 12 megapixels is. Hierdoor krijgen foto’s in goed licht een zeer hoge resolutie, en kun je ze groter dan ooit afdrukken.

iPhone 14 camera

In donkere situaties worden pixels gecombineerd. Kleinere pixels vangen namelijk minder licht, en geven daardoor in het donker wat minder goede resultaten. Door vier pixels met elkaar te combineren, geven ze ook in het donker even goede resultaten als de huidige grotere pixels. Daardoor zijn foto’s in het donker wel ‘slechts’ 12 megapixels.

4. Goodbye mini

Verdrietig nieuws voor fans van een kleinere telefoon: het mini-model verdwijnt namelijk. We krijgen juist een grotere iPhone 14 Max, die het grotere schermformaat van de huidige Pro Max-modellen naar de ‘standaard’ iPhone brengt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: FrontPageTech

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 14
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rahe
Lezer
Rahe

Echt, nog grotere iPhones! Ik hoop dat dit lulkoek is. Gaat ze anders veel klanten kosten.

Dreetje.
Lezer
Dreetje.

Dat is toch gelul wat jij zegt. Hoezo klanten kosten? Steeds meer mensen kiezen voor het grotere model van iPhone, dat is niet alleen dat ik in de winkel merk maar ook het feit dat ik tegenwoordig meer grote iPhones verkoop dan de kleinere.

René
Lezer
René

ben het eens, iphone heeft eerst de se 2 uitgebracht welke door veel mensen is aangeschaft en enkele maanden later volgt de kleinere iphone 13. De consument gaat dan niet nog eens een iphone mini aanschaffen.Door de SE 2 en iphone 13 kort na elkaar uit te brengen, dat is de fout die iphone heeft gemaakt en waardoor iphone mini niet de aantallen qua verkoop heeft gehaald die men voor ogen had. Hopelijk wordt ipone op tijd wakker.

Mal
Lezer
Mal

Over 10 jaar zijn iphones ipads haha

Tommy
Lezer
Tommy

Ja ja…. En als de iPhone 14 uiteindelijk uitkomen volgend jaar, krijgen we gewoon weer dezelfde design als de huidige model met wellicht een iets kleinere notch en niet een camera met 48 megapixels maar met een 14 megapixels aan resolutie (dat is al heel wat voor een iPhone). Maar…. Dromen mag natuurlijk altijd! 🙂