Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 geruchten: deze veranderingen komen eraan!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 pro concept


Lees verder na de advertentie

We verwachten dat Apple over zo’n anderhalve maand de nieuwe iPhone 14 aankondigt. Officieel weten we nog niets over het nieuwe toestel, maar toch ligt er al de nodige informatie op straat. De ervaring leert dat de geruchten die zo vlak voor een iPhone-release circuleren, vaak een kern van waarheid hebben.

Wat weten we op dit moment van de iPhone 14? Wat is er nieuw? Wat wordt de prijs? Wanneer komt hij uit? We hebben de meest hardnekkige iPhone 14 geruchten voor je op een rij gezet!

1) Vier iPhone 14-modellen (maar geen mini)

iPhone 14 panelen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone 12- en iPhone 13-serie bestond steeds uit vier modellen. Er was steeds een instapmodel dat er ook in een kleinere maat (minj) was, en een Pro-model dat er ook in een grotere maat (Max) was. Dit jaar zijn er ook vier nieuwe iPhones, en toch is het net even anders. In plaats van de iPhone 14 mini, komt er een iPhone 14 Max – het basismodel maar in een groter formaat. Slecht nieuws voor liefhebbers van kleine iPhones!

2) iPhone 14 design

De iPhone 14 krijgt een ander design; althans, de iPhone 14 Pro (Max). De notch verdwijnt – hoewel je misschien beter kan zeggen dat hij doorzichtig wordt. De kenmerkende inkeping in het scherm wordt vervangen door twee gaatjes voor de voorste camera en sensors. Mogelijk zijn er nieuwe iPhone 14 kleuren: paars werd al eens genoemd. De camera-hobbel aan de achterzijde blijft een hobbel. Sterker nog: de camera zal nog prominenter aanwezig zijn, iets wat met name op het kleinere model opvalt. En dat heeft alles te maken met het volgende punt!

3) Verbeterde camera’s

Aan de achterkant van de iPhone 14 Pro (Max) komt voor het eerst in jaren een totaal nieuwe camera met een 48-megapixel sensor. Hierdoor krijg je bij daglicht véél meer detail in je foto’s. Ook de selfiecamera belooft spectaculair te worden. Die krijgt autofocus en een groter diafragma. Geen overbodige luxe nu we met zijn allen steeds vaker videobellen.

4) (G)een nieuwe chip

Ieder jaar is het hetzelfde liedje: een nieuwe iPhone betekent een nieuwe chip. Maar het lijkt erop dat dit jaar alleen de iPhone 14 (Pro) Max een nieuwe chip krijgt en dat het basismodel het moet doen met de A15-chip van vorig jaar. Dit zou een nieuw punt van differentiatie zijn tussen de standaard en de Pro-modellen.

5) iPhone 14 release date Nederland

Wanneer komt de iPhone 14 uit? Apple presenteert de nieuwe iPhone doorgaans tijdens een Apple-event in de tweede week van september, op dinsdag of woensdag. Dat zou dan dinsdag 13 september zijn. De vrijdag erna gaat hij in de voorverkoop en exact een week later is hij officieel beschikbaar – het is dan vrijdag 23 september.

6) iPhone 14 prijzen

Reken er maar op dat aan al deze vernieuwingen wel een prijskaartje hangt. Sowieso komt het goedkoopste mini-model te vervallen, wat de instapprijs meteen al hoger maakt. Over de Pro-modellen wordt gezegd dat deze 100 euro duurder worden. We denken aan deze prijzen, maar door de inflatie wordt het mogelijk nog extremer:

  • iPhone 14: 909 euro
  • iPhone 14 Max: 1009 euro
  • iPhone 14 Pro: 1259 euro
  • iPhone 14 Pro Max: 1359 euro

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de iPhone 14? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant: