Terug naar ‘iPhone 14 Pro krijgt punch-hole display dat notch vervangt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 Pro krijgt punch-hole display dat notch vervangt’

Door Annemiek Lourensen9 december 2021 10:192 min. leestijd1

De een heeft er een hekel aan, de ander vindt hem juist uniek en stijlvol: de ‘notch’, oftewel de inkeping aan de bovenkant van je iPhone-scherm. Behoor jij tot de eerste groep, dan is het binnenkort wellicht tijd voor een upgrade. Naar verwachting zal de iPhone 14 Pro namelijk geen notch krijgen, maar een zogenaamd ‘punch-hole display’.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iPhone 14 Pro hole-punch display

iPhone 14 Pro: punch-hole display uitgelegd

Volgens de Koreaanse website TheElec krijgt de iPhone 14 Pro van 2022 een ‘hole-punch display’. Dit betekent dat de notch in de prullenbak belandt. Tenminste, bij dit specifieke model.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Een ‘punch-hole display’ (soms ook ‘hole-punch display’) betekent eigenlijk niets meer dan een simpel cameragaatje in het scherm. Hierdoor heeft een toestel geen aparte notch meer nodig, waardoor je nog meer schermruimte hebt. De vraag is nog wel wat dit betekent voor Face ID, al bestaat er een kans dat de sensoren daarvoor onder het scherm gaan zitten.

Overigens is dit niet het enige nieuws over de iPhone 14 Pro dat TheElec deelde. De site gelooft namelijk dat Apple hetzelfde 120 Hz oled-scherm van de huidige generatie blijft gebruiken.

En de rest?

iPhone 14 Touch ID

De geruchtenmolen omtrent de iPhone 14-modellen draait al enige tijd. Zo beweert de (meestal) betrouwbare Ming-Chi Kuo dat de iPhone 14 alsnog geen Touch ID krijgt. Daarnaast zou de telefoonspeaker aan de bovenrand van het scherm komen, een flinke verhuizing in vergelijking tot de gebruikelijke plek aan de onderkant.

Ook zijn er eerder berichten verschenen over het gaatje in het scherm, waaronder van Kuo. De Apple-analist schreef destijds namelijk ook dat de iPhone 14 Pro een cameragaatje krijgt. Van het instapmodel is er echter vooralsnog geen sprake. Of dit model ook een keer de notch de deur uit gooit? De tijd zal het leren.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo
Lezer
Hugo

En LG zou zelfs schermpjes maken waar dat gaatje verdwijnt als het niet nodig is.