Terug naar Wil je Face ID op de Mac? Apple is ermee bezig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wil je Face ID op de Mac? Apple is ermee bezig

Door Annemiek Lourensen7 februari 2022 14:352 min. leestijd0

Je Mac ontgrendelen met Face ID? Voorlopig zit het er nog niet in. Maar Apple had wel degelijk plannen voor Face ID op de iMac. En als Face ID naar de Mac komt, zal dat in eerste instantie ook op een iMac zijn. Dat schrijft Apple-analist Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Face ID iMac

Face ID voor de iMac (en MacBook)

Volgens Mark Gurmans Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg heeft Apple overwogen om Face ID toe te voegen aan de nieuwste iMac. Het is onduidelijk waarom Apple dit plan niet heeft doorgezet, maar Gurman beweert dat het bedrijf zeker zijn best heeft gedaan om de functie aan de praat te krijgen. Nu resteert nog de vraag of (en wanneer) de functie daadwerkelijk wordt toegepast. Verwacht het niet al te snel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hiermee lijkt Gurman oudere geruchten over Face ID voor Macs te bevestigen. Het belangrijkste gerucht stamt uit 2020, toen 9to5Mac in de beta voor macOS Big Sur codes ontdekte om ‘PearlCamera’ te ondersteunen. En laat dit nou de codenaam zijn voor Face ID. Gurman bevestigt dat het plan inderdaad al een tijdje op tafel ligt, aangezien Apple de doelstelling had om Face ID te implementeren in de M1 iMac.

Gurman laat ook wat weten over Face ID voor de MacBook. En dit is niet bepaald positief: volgens hem past de technologie voor Face ID simpelweg niet in de dunne MacBook. Als gezichtsherkenning naar Mac-modellen komt, zal het daarom beginnen bij een externe monitor of de iMac.

Gezichtsherkenning voor al je Apple-apparaten?

Face ID is momenteel alleen beschikbaar voor de duurdere iPhones en de iPad Pro, maar Apple lijkt meer te willen. Zo bleek vorig jaar dat er plannen zijn om Face ID in al je favoriete Apple-apparaten te plaatsen: Macs, iPhones én iPads.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar