Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Face ID komt naar álle Macs, iPhones en iPads

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Face ID Mac


Lees verder na de advertentie

Apple is van plan om ‘ergens de komende jaren’ Face ID naar de Mac te brengen. En niet alleen naar de Mac: Apple zou alle apparaten willen voorzien van gezichtsherkenning. Dat zegt Apple-kenner Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Face ID: alle Apple-apparaten krijgen het!

Face ID vind je nu op de duurdere iPhones en de iPad Pro. Straks moet het naar alle Macs komen, en ook naar bijvoorbeeld de iPhone SE en goedkopere iPad-modellen, zoals de iPad Air. Die hebben nu ter beveiliging nog Touch ID – een vingerafdrukscanner. Face ID dient ook ter beveiliging, maar de camera is bovendien geschikt voor geavanceerde Augmented Reality-toepassingen. Die moet je nu missen op apparaten met Touch ID.

Waarom nog niet eerder?

Apple zou de overstap eerder al hebben willen maken, maar er zijn enkele struikelblokken. Ten eerste, de kosten: op de iPhone SE en de iPad is Touch ID een manier om kosten te besparen en toch de nodige veiligheid te bieden. Ten tweede: dat de Mac nog geen Face ID heeft, komt met name door het  huidige design. Het scherm van MacBooks is te dun om de benodigde dieptesensor in te verwerken.

Het is de bedoeling dat de duurdere modellen Face ID in het scherm krijgen, zodat er geen notch (hapje uit het scherm) meer nodig is. Zo gaan die zich onderscheiden van de goedkopere modellen. Eerder waren er al geruchten over iPhones met een ‘punch-hole’: hierbij zit er een gaatje in de camera geperforeerd voor de camera.

Verwijzingen al in macOS Big Sur


kooptip

Aanwijzingen voor de komst van Face ID naar de Mac zijn er overigens al veel langer. In de code van macOS Big Sur werden een jaar geleden al termen aangetroffen als ‘FaceDetect’, ‘BioCapture’ en ‘PearlCamera’. Die laatste term was bij het verschijnen van de iPhone X de interne codenaam voor de TrueDepth-camera en Face ID.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors