Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Komt er ooit nog een 27-inch iMac?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iMac 27-inch geruchten

De 27-inch iMac is al een tijdje uit de verkoop, en het lijkt er voorlopig niet op dat het model ooit nog terugkeert. Hierdoor komt dat.

Lees verder na de advertentie

iMac 2023

Eerder deze week, op maandagnacht, kondigde Apple de gloednieuwe iMac 2023 aan. Hij heeft hetzelfde hippe design als zijn voorganger – inclusief het 24-inch Retina-scherm – maar aan de binnenkant zit nu de gloednieuwe M3-chip. En dat maakt een flink verschil.

iMac 2023

Niet alleen is de iMac voor de meeste taken nu zo’n 30 tot 40 procent sneller dan voorheen, maar je kunt hem nu ook aankleden met tot 24 GB geheugen. Ook is de videochip veel krachtiger, en kun je zware games als Resident Evil Village gemakkelijk draaien. Dat maakt de iMac een behoorlijk krachtige Mac, ondanks zijn dunne profiel. Maar hoewel dat goed nieuws is voor fans van het 24-inch model, is dat minder goed nieuws voor wie nog wacht op de 27-inch iMac.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

27-inch iMac: komt hij er ooit nog?

Door de komst van de nieuwe iMac 2023 heeft de 27-inch iMac namelijk nóg minder bestaansrecht gekregen. Want waar voorheen het grotere model de krachtpatser van de twee iMacs was, is daar nu eigenlijk geen behoefte meer aan. Want wil je een snelle iMac? Dan is de iMac 2023 al precies dat!

Mac mini accessoires

Maar wacht: er is toch wel vraag naar een groter scherm? Jazeker, maar ook dan heb je al opties. Je kunt namelijk het Apple Studio Display combineren met een Mac mini of Mac Studio, afhankelijk van hoeveel rekenkracht je nodig hebt. En dan heb je ook direct een scherm wat je voor je volgende Mac kunt gebruiken, in tegenstelling tot het display van de iMac.

Geen redenen voor Apple

Apple heeft dus eigenlijk weinig redenen om een 27-inch iMac uit te brengen op dit moment. De 24-inch iMac is meer dan genoeg voor de meeste mensen, en voor anderen is er het Studio Display. Wellicht is er nog ruimte voor een extra grote 30-inch iMac met een M3 Pro- of M3 Max-chip aan boord – er zijn signalen dat Apple eraan werkt – maar die zal dan een fors prijskaartje krijgen. Bovendien laat dit model waarschijnlijk nog minstens een jaar op zich wachten, als hij er al komt.

Geef je de hoop niet op, en wil je de laatste geruchten over een grotere iMac in de gaten houden? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!