Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kijk hier het eerste Apple-event van 2023 terug

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Mac mini accessoires


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanmiddag de eerste twee nieuwe producten van 2023 onthuld. Het gaat om een MacBook Pro 2023 en een Mac mini 2023. Apple presenteerde de nieuwe Macs via een 18 minuten durend ‘event’ op YouTube – kijk het hieronder direct terug.

Apple-event januari 2023

Misschien denk je: Apple-event? Dat heb ik gemist. Dat kan kloppen, want Apple heeft vooraf niets aangekondigd – hoewel gisteren wel al helder werd dat er vandaag iets stond te gebeuren. Toen werd onder meer duidelijk dat Apple vorige week een nieuwe MacBook Pro geregistreerd had in een Canadese database voor elektronica. Bovendien hadden we deze Macs eerder al verwacht – voor het eerst in ruim twintig jaar verscheen er geen Mac in het laatste kwartaal.

Vanmiddag stonden er plots aankondigingen van de MacBook Pro 2023 en de Mac mini 2023 in de Apple Newsroom. Daarnaast kwam er een uitgebreide YouTube-video online op het kanaal van Apple. Het is dus geen officieel event, maar wel helemaal in de stijl van de échte Apple-events van de laatste jaren. Sinds de pandemie zijn er geen live events met publiek meer, maar neemt Apple de presentatie vooraf op.

Nieuwe MacBook Pro en Mac mini met M2 Pro


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple presenteerde vandaag een nieuwe generatie van de eigen Apple Silicon-chip. Het gaat om de M2 Pro en M2 Max. Er zijn ook nieuwe Macs aangekondigd met deze chip: een Mac mini met M2 en M2 Pro en een 14- en 16-inch MacBook Pro met M2 Pro/Max. Alle nieuwe Mac-modellen gaan vandaag 17 januari in de voorverkoop. Op 24 januari start de officiële verkoop.

Wil je meer weten over de nieuwe Macs? Lees dan ook onze berichtgeving over de aankondigingen van vandaag:

Wil je ook de rest van het jaar op de hoogte blijven van nieuwe Apple-producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Newsroom