Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12 bèta 5 hint naar dual sim iPhone 2018

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XI-concept iPhone dual sim


Lees verder na de advertentie

Over de iPhone 2018 gaat al langere tijd het gerucht dat deze is uitgerust met dual sim. Gisteren is iOS 12 bèta 5 voor ontwikkelaars verschenen, en die lijkt dit vermoeden te bevestigen.

Aanwijzingen dual sim iOS 12

In de code van iOS 12 bèta 5 zijn overduidelijke aanwijzingen te vinden voor de komst van dual sim naar de iPhone. Het systeem dat zorgt voor het generen van diagnostische rapporten, bevat verwijzingen naar een ‘second Sim Status’ en een ‘second Sim Tray Status’. Elders in het systeem wordt er gesproken over een ‘Dual Sim Device.’ Op de afbeeldingen hieronder zie je de verwijzingen.

Dual sim iOS 12 Dual sim iPhone 2018

Wat is dual sim?

Het lijkt er dus op dat ten minste één van de drie nieuwe iPhone 2018-modellen beschikt over de mogelijkheid voor een dubbele simkaart. Twee simkaarten in één toestel, wat heb je daar aan?


kooptip

Je kunt hiermee twee telefoonabonnementen gebruiken op één iPhone. Dat is handig als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden, zonder met twee toestellen rond te lopen. Ben je in het buitenland, dan kun je naast je Nederlandse abonnement bijvoorbeeld ook een prepaid sim tegen het lokale tarief. Dat is overigens vooral nuttig buiten de EU, want daarbinnen heb je sinds vorig jaar niet meer te maken met extra roaming-kosten.

iPhone 2018

Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de nieuwe iPhone in september. Volgens de geruchten mogen we dan zelfs drie nieuwe iPhone 2018-modellen verwelkomen. Het zou gaan om een 5,8- en een 6,5-inch iPhone met oled-scherm en een 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm. Deze laatste is het budget-model.

Lees ook ons dossier over de iPhone 2018.