Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws Boeken

Dochter Steve Jobs werkt aan haar memoires

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Lisa Brennan-Jobs


Lees verder na de advertentie

Lisa Brennan-Jobs, de oudste dochter van Apple-oprichter Steve Jobs en kunstenares Chrisann Brennan, werkt aan haar memoires. De titel van het boek is Small Fry en het moet in september in de winkels liggen.

Nauwelijks aanwezige vader

Brennan groeide op tussen twee ouders die allebei op zijn zachtst gezegd nogal excentriek waren. In het boek vertelt Brennan-Jobs dat Steve Job gedurende haar vroege jeugd nauwelijks aanwezig was; hij ontkende zelfs haar vader te zijn. Toen ze opgroeide, begon Jobs meer interesse te tonen in zijn dochter en bood hij zijn excuses aan voor zijn eerdere gedrag. Een van de eerste Apple-computers, de Apple Lisa, is naar haar vernoemd.

Jobs liet zijn dochter kennismaken met een leven vol dure huizen, vakanties en privé-scholen. Tegelijkertijd wordt hij in het boek omschreven als ‘koud, kritisch en onvoorspelbaar.’ Omdat Brennan-Jobs en haar moeder een gespannen relatie hadden, trok ze als tiener toch in bij haar vader ‘hopend dat hij de ouder zou worden die ze zich wenste.’

Lisa Brennan-Jobs is 39 jaar oud. Ze studeerde af aan Harvard in 2000 en is nu professioneel schrijfster. Ze heeft van vaderskant nog drie halfbroers en -zussen.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt