Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2019

Saillante details rondom iPhone 2019 onthuld

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone 2019 registratie


Lees verder na de advertentie

Januari is nog niet voorbij, maar nu al komt Mark Gurman van Bloomberg met een gedetailleerd rapport over de iPhones van dit jaar én 2020. De voorspellingen van Gurman komen qua hardware vaak redelijk overeen met de werkelijkheid, maar zijn interpretaties en daaraan verbonden conclusies kloppen niet altijd.

iPhone 2019

De grootste vernieuwing van de iPhone 2019 wordt een nieuwe camera met drie lenzen. Gurman laat weten dat deze ervoor moet zorgen dat je beter kunt zoomen en dat je groothoek-opnames kunt maken. Het is dus aannemelijk dat de iPhone naast een gewone en een telelens ook een groothoeklens krijgt. De drie lenzen maken ook nieuwe software-trucjes mogelijk. Zo zou het kunnen dat je een foto achteraf niet alleen kunt bijsnijden, maar ook kunt uitbreiden en een bredere uitsnede kunt kiezen. Ook Live Photos worden vernieuwd, al zijn de verbeteringen hier niet zo ingrijpend. Volgens Gurman gaat het slechts om langere Live Photo-opnames van zes in plaats van drie seconden. Ten slotte krijgen de nieuwe iPhones een verbeterde Face ID-sensor die nog sneller je gezicht kan herkennen. Qua uiterlijk verwacht Gurman geen grote veranderingen, deze staan pas voor 2020 op de planning.

Meer dan iPhones

Naast nieuwe iPhones heeft Apple voor 2019 nog nieuwe iPads op de planning staan. Het gaat hierbij om de opvolger van de iPad 2018 met een snellere processor en een nieuwe iPad mini. Of deze twee tablets ook het randloze design van de huidige Pro-modellen krijgen, is nog niet duidelijk.


kooptip

iOS 13, dat tijdens de WWDC in juni gepresenteerd wordt, krijgt volgens Gurman een donkere modus (net als macOS Mojave) en verbeteringen voor CarPlay. Grotere veranderingen krijgt de iPad-versie van iOS. Hier is er sprake van een vernieuwd beginscherm en verbeterd bestandsbeheer. Ook worden er twee nieuwe diensten in iOS gebouwd, eentje voor tijdschriften, een andere voor films en series.

iPhone 2020 met laser

Ten slotte heeft Gurman het ook uitgebreid over de de iPhone van 2020. Deze krijgt een 3D-camera met drie lenzen en een laser-scanner. De camera maakt natuurlijk weer betere foto’s, maar belangrijker is een laser-scanner voor augmented-reality (AR). Hiermee kan de iPhone 3D-reconstructies van de echte wereld maken, want de nieuwe laser-scanner kan goed overweg met grote kamers en lange afstanden. Op die manier kan de camera van de iPhone beter diepte herkennen en zo virtuele AR-objecten beter in de werkelijkheid plaatsen. Volgens Gurman is het mogelijk dat deze laser-ondersteunde camera zijn debuut alvast op een nieuwe iPad Pro viert, die in het voorjaar van 2020 moet uitkomen.