Terug naar ‘Apple lanceert binnenkort twee goedkope iPad-modellen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple lanceert binnenkort twee goedkope iPad-modellen’

Door Koen van Ekeren17 januari 2019 15:532 min. leestijd0

Wil je binnenkort een compacte of goedkope iPad in huis halen? Dan is het wellicht een goede zet om daar nog even mee te wachten. Voor de eerste helft van 2019 heeft Apple namelijk de lancering van twee nieuwe iPads op de planning staan, waaronder een iPad mini 5 en een instapmodel: de iPad 2019.

goedkope iPad 2019

iPad mini 5 en iPad 2019

Dit meldt Digitmes op basis van bronnen binnen de Taiwanese toeleveringsketen. Leveranciers van touchscreens zouden zich voorbereiden op het leveren van de componenten die nodig zijn voor de nieuwe iPad-modellen.

Volgens de bronnen gaat het dus om een iPad mini van de vijfde generatie en een instapmodel. Het laatste model zou de opvolger moeten worden van de iPad 2018, nu nog Apple’s goedkoopste tablet.

Meer details komen er helaas niet naar buiten. Eerder voorspelde Ming-Chi Kuo dat er niet veel verandert aan de iPad mini. De geüpgradede versie krijg een verbeterde processor en een goedkoper scherm – daar blijft het zo’n beetje bij. Op dit moment verkoopt Apple alleen de gedateerde iPad mini 4, die gelanceerd werd in 2015.

Ook van de iPad 2019 wordt geen spectaculaire upgrade verwacht. China Times meldde wel dat het scherm een fractie groter wordt: van 9,7 naar 10-inch. Ook zijn de randen rondom het scherm iets smaller.

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet

Goedkope iPad 2019

Van de iPad mini 5 wordt verwacht dat hij goedkoper is dan zijn voorganger, die € 439 kost. De iPad 2019 krijgt waarschijnlijk dezelfde prijs als de iPad 2018: € 359. Doorgaans presenteert Apple een nieuwe tablet in maart, dus het is waarschijnlijk dat het bedrijf dan de iPad 2019 en iPad mini 5 lanceert.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2019
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar