Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze app is beter dan Final Cut Pro – en is er nu ook op de iPad!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
DaVinci Resolve iPad


Lees verder na de advertentie

De iPad heeft er een videobewerkingsapp bij: DaVinci Resolve. En daarmee wordt het monteren van Hollywoodfilms op je iPad eindelijk écht mogelijk.

Video editing op de iPad

Het werd eerder dit jaar al met trots aangekondigd bij de introductie van de iPad Pro 2022: DaVinci Resolve voor de iPad. Vanaf vandaag is de professionele videobewerkingsapp eindelijk in de App Store te downloaden. DaVinci Resolve heeft al jaren de nodige fans op de Mac, en is nu dus mobieler dan ooit – en dat is belangrijker voor de iPad dan je denkt.

De iPad was namelijk een lange tijd afhankelijk van iMovie als belangrijkste app voor video editing, en dat was niet iets om blij van te worden. De app biedt maar erg beperkte functionaliteit, waardoor zelfs simpele video’s lastig te monteren zijn. Met de app LumaFusion (lees hier onze review) werd dit een stuk beter, maar ook die app is lang niet zo uitgebreid als een app als Final Cut Pro.

DaVinci Resolve voor de iPad

Nu is er dus DaVinci Resolve, met zowat de volledige functionaliteit die we gewend zijn van de Mac-versie. Daarmee is hij zelfs uitgebreider dan Final Cut Pro zelf – en dat voor een app van € 114,99. Ter vergelijking: Final Cut Pro kost maar liefst € 349,99 (en is dus alleen op de Mac te krijgen).


kooptip

Kenmerkend voor DaVinci Resolve zijn de uitgebreide tools voor het bewerken van de kleuren van je video, evenals allerlei slimme AI-trucjes die het bewerkproces versnellen. DaVinci ondersteunt allerlei codecs: H.264, H.265, ProRes en zelfs Blackmagic RAW.

DaVinci Resolve downloaden

DaVinci Resolve is vanaf vandaag te downloaden via de App Store. De app zelfs is gratis, maar het grootste deel van de functionaliteit zit achter één in-app aankoop van € 114,99. Iedere iPad met iPadOS 16 kan de app te draaien, al zal hij het beste werken op een model met een M1- of M2-chip (iPad Pro 2021, iPad Air 2022 en iPad Pro 2022).

Bekijk DaVinci Resolve in de App Store

Wil je in de toekomst meer tips en het laatste nieuws over alles wat met Apple te maken heeft? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!