Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De handigste app van 2024 is nu al uit: dit is hem

Auteur: Ward Edema
8 reacties
iPhone handigste app

Hoewel het jaar nog maar net is begonnen, is de handigste app van 2024 nu al uit. Hij heet Copilot, en je gaat hem iedere dag gebruiken. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie

Handigste app van 2024: Copilot

Vorig jaar is er een echte explosie geweest van artificiële intelligentie (AI). Van chatbots als ChatGPT tot AI’s die fotorealistische plaatjes maken op basis van een beschrijving – er is veel voorbijgekomen. En nu is er eindelijk een app die de belangrijkste tools combineert: Copilot.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Met Copilot heb je toegang tot Microsoft’s superslimme chatbot, die gebaseerd is op de nieuwste versie van ChatGPT (GPT 4). In tegenstelling tot de gratis versie van ChatGPT heeft de bot echter ook toegang tot het internet, en kan hij razendsnel dingen voor je opzoeken. Zo hoef je dus niet meer te Google’en, maar kun je op een natuurlijke manier iets vragen – ofwel via je stem, ofwel door te typen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Twee AI’s in één

In de chatbot zit ook de zogenaamde Bing Image Creator verborgen. Dit is een tool waarmee je haarscherpe afbeeldingen genereert, gewoon door te beschrijven wat je wilt zien. Dit kan in iedere taal, en het is zelfs mogelijk om (korte) teksten in de afbeelding te laten zetten. Om deze functie te gebruiken, hoef je alleen maar de chatbot te vragen om een bepaalde afbeelding te genereren. De rest gaat vanzelf.

Microsoft Copilot app

Je kunt de chatbot ook een afbeelding ‘voeren’. Hiermee is het bijvoorbeeld gemakkelijk om een stijl van een bepaalde foto of kunstwerk te kopiëren. Dit doe je door op het camera-icoontje rechtsonder in de app te tikken.

Microsoft Copilot downloaden

De Microsoft Copilot-app is gratis te downloaden in de App Store. Als je er alles uit wilt halen, bijvoorbeeld met de functie om je chats in de cloud op te slaan, moet je even inloggen met je Microsoft-account. Dit is echter niet verplicht. De app werkt zowel op de iPhone als op de iPad, mits je hem hebt bijgewerkt naar iOS 15 of nieuwer.