Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple’s nieuwe AI in iOS 18 kan zonder internet gebruikt worden’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple AI iOS 18

Apple’s nieuwe AI, die met iOS 18 naar de iPhone komt, kan waarschijnlijk zonder internet gebruikt worden – en dat heeft veel voordelen.

Lees verder na de advertentie

Apple AI in iOS 18

Het afgelopen jaar heeft AI waanzinnige ontwikkelingen doorgemaakt, en het lijkt erop dat dit volgend jaar dunnetjes wordt overgedaan. Met de aankomende iPhone-update, iOS 18, wil Apple namelijk zijn eigen AI introduceren. En die krijgt een bijzonder trucje, als we van een nieuwe research paper van Apple uit moeten gaan.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Hierin wordt namelijk een nieuwe methode beschreven om zogenaamde LLM’s – dat zijn gigantische taalmodellen waar bijvoorbeeld ChatGPT op gebaseerd is – op relatief zwakke hardware te draaien. Hierdoor zou je geen grote server meer nodig hebben, maar zou zelfs een iPhone al volstaan om een volledig taalmodel aan te sturen. En daarmee dus ook bijvoorbeeld een slimme chatbot als Siri (of ‘AppleGPT’).

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Twee grote voordelen

Als het daadwerkelijk mogelijk wordt om LLM’s op een iPhone te draaien, dan brengt dat twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste is het een stuk privacyvriendelijker. Door al je verzoeken lokaal af te handelen, hoeft er geen gevoelige data naar de cloud verstuurd te worden. En dat is wel zo ‘des Apples’.

Siri Vision Pro

Ten tweede kan een taalmodel nog dieper geïntegreerd worden in de iPhone als alles lokaal draait. Denk aan een toetsenbord dat je helpt (her)schrijven, Safari die artikelen automatisch voor je samenvat, of Pages waarin je grammatica vanzelf wordt gecorrigeerd.

Apple AI: wanneer?

Apple’s eigen AI komt met iOS 18 naar je iPhone. De update wordt in juni 2024 aangekondigd, en komt in september of oktober 2024 uit. Dat duurt dus nog wel even, maar in de tussentijd kun je ook nog uitkijken naar iOS 17.3 – die update komt begin 2024 al uit.