Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

CES 2020: de 12 meest bizarre en innovatieve tech-producten

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
CES 2020 producten


Lees verder na de advertentie

De Consumer Electronics Show (CES) staat altijd garant voor allerlei verrassende, krankzinnige en coole tech-producten. Dit jaar is dat niet anders. De grootste techbeurs ter wereld is vandaag van start gegaan in Las Vegas, waar ook Apple aanwezig is. Nieuwe hardware presenteren zij niet, maar andere fabrikanten hebben wel al verschillende rare tv’s, vreemde toiletten en andere opmerkelijke gadgets onthuld. Dit zijn onze 12 favoriete CES 2020 producten.

1. Inupathy

Inupathy

Tijdens de CES worden soms wel de gekste gadgets gepresenteerd. De Inupathy is een voorbeeld van zo’n gadget. Je maakt deze riem vast aan je hond en daarna stuurt deze de emoties van je huisdier naar telefoon. Hoe dat werkt? Inupathy analyseert de hartslag van je hond en leidt op basis daarvan af hoe die zich voelt. Verschillende hondenbezitters beweren hiermee onder meer te weten welke lekkernij hun hond het lekkerst vindt. Euh, woef?

2. The Wall Luxury

The Wall Luxury


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hoe groter de tv, hoe verder weg je moet zitten om prettig tv te kunnen kijken. Met een The Wall Luxury aan je muur is het wat dat betreft te hopen dat je een ruime woonkamer hebt. En ook een flink stuk muur, want de televisie heeft een schermdiagonaal van 292 inch. Dat is 7,4 meter, vergelijkbaar met het diagonaal van voetbaldoel. Het monster heeft een resolutie van 8K, bevat een geavanceerd microledscherm (dat is nóg beter dan oled) en is slechts 30 mm dik. Begin maar alvast met sparen; het is voor een goed doel.

3. Prinker

Prinker

Een naald in de huid is tegenwoordig als een schaar door het haar: het aanbrengen vinden we de gewoonste zaak van de wereld. Maar écht: die tattoo staat voor eeuwig op je arm, been of zij. Een nieuw apparaat – genaamd Prinker – zet tatoeages voor mensen die zich niet voor altijd willen binden. Met de draagbare printer zet je elke denkbare tekening op de huid, die je selecteert of importeert via de bijbehorende app. Het zijn tattoos tot één centimeter breed – dus een volledige sleeve wordt lastig. Er een zetten duurt 3 seconden, waarna je er één tot drie dagen plezier van hebt. De cosmetische inkt is waterdicht, maar met zeep krijg je het gemakkelijk weg.

4. Numi 2.0

Inmiddels lijkt vrijwel alles al ondersteuning te hebben voor een spraakassistent. Vooral Amazons Alexa wordt in zo een beetje alles gebouwd wat een stekker heeft. En heeft iets geen stekker, dan krijgt het er wel een. Zoals het slimme toilet Numi 2.0. Qua features kan de Numi het opnemen met de beste Japanse toiletten, maar dankzij spraakbesturing weet je al die functies ook daadwerkelijk te vinden. Wel zouden we ons hiermee wel een beetje in de gaten gehouden voelen op het kleinste kamertje.

5. L’Oreal Perso

Cosmeticabedrijf L’Oréal combineert make-up steeds vaker met techniek. Het nieuwste tech-pronkstuk is de Perso, een lipstick-achtig gadget dat met behulp van kunstmatige intelligentie de perfecte gezichtscrème samenstelt. Je maakt een foto van jezelf, waarna de app de huidconditie analyseert. De software kijkt ook naar andere factoren die invloed hebben op de huid, zoals de UV-index en luchtvochtigheid. Perso weet nu wat je huid nodig heeft om gezond te zijn. Het mengt ingrediënten die in de cartridges zitten tot een op maat gemaakte gezichtscrème. De gadget is er vooralsnog alleen in de vorm van een gezichtscrème, maar in een later stadium probeert L’Oréal ons ook een lippenstift- en foundationversie aan te smeren.

6. The Bartesian

Bartesian

Je hoeft niet langer een bartender te zijn om aan een zelfgemaakte cocktail te nippen. The Bartesian brengt het gemak van de Nespresso-capsule naar de cocktail. Je vult vier reservoirs met wodka, tequila, whisky, gin en water. Daarna breng je je favoriete cocktailcapsule in (deze bevat allerlei bittertjes en sapconcentraten) en kies je de sterkte van de alcohol. Met een druk op ‘Mix’ gooit het apparaat zijn bartender-skills in de mix. Bartesian, what else?

7. Sony Vision-S

Sony kennen we vanwege haar PlayStation, televisies en camera’s. Maar het bedrijf heeft nu ook een elektrische auto. De Tesla Model 3-achtige wagen gaat vooralsnog niet in productie en is vooral bedoeld om technologische snufjes te demonstreren. Maar liefst 33 sensoren houden de omgeving van de auto in de gaten en de auto heeft spiegelvervangende camera’s. De auto is 545 pk sterk en heeft slechts 4,8 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/u te gaan. De topsnelheid ligt op 240 km/u. Niet misselijk, al gaan wij op de PlayStation harder.

8. Motion Pillow

Motion Pillow

Als je geeft om de persoon die naast je slaapt, dan koop je een Motion Pillow. Dat zijn althans de woorden van de Koreaanse makers van dit kussen, dat een einde zou maken aan je snurkprobleem. Het kussen detecteert je gesnurk, waarbij vier ingebouwde airbags je in de optimale slaaphouding brengen. Zo heeft je partner eindelijk een goede nachtrust. Maar of jij dat ook hebt?

9. The Sero

The Sero

Ook anno 2020 is het Vertical Video Syndrome (VSS) niet uit de wereld. Mensen blijven video-opnamen maken terwijl ze de iPhone verticaal houden. Dat ziet er vreselijk uit als je de beelden op de televisie bekijkt, met enorme zwarte balken links en rechts. The Sero maakt daar een eind aan. De Samsung-tv draait wisselt automatisch van oriëntatie, afhankelijk van wat je bekijkt. VVS-opnamen gaan van zero naar Sero.

10. Wizama

Wizama

 

Wat zijn ze toch onhandig die bordspellen. Je haalt ze om de paar maanden uit de kast, de rest van de tijd nemen ze alleen maar ruimte in beslag en happen stof. En wanneer je iets wilt spelen, ontbreekt natuurlijk een essentieel poppetje of kaartje. Wat was het toch mooi geweest om een soort e-reader voor bordspellen te hebben. O ja, die is er. Op de Wizama speel je allerlei bordspellen, maar dan digitaal. Al naargelang welk spel je speelt, geeft het ingebouwde scherm een ander bord weer en worden de regels aangepast. Game on!

11. Juno Chiller

Juno

Iets opwarmen, da’s makkelijk. In de magnetron ermee, twee minuten wachten en het is heet. Iets afkoelen daarentegen, bijvoorbeeld een biertje, is moeilijker. Zelfs in de diepvries heeft een fles wel een half uur nodig om goed koud te worden. De Juno Chiller moet daar verandering in brengen – het is een soort omgekeerde magnetron. Na twee minuten in de Chiller is een klein biertje al koud genoeg om te drinken, een fles witte wijn duurt vijf minuten. Heel chill, vinden wij.

12. Mimic Bike

Mimic

Met Apple’s Zoek mijn vind je bijna alles terug – je vrienden en familie, je iPhone, je AirPods, je Mac. Naar verluidt verschijnen er binnenkort ook Apple’s zogeheten AirTags waarmee je daadwerkelijk alles terugvindt. Tot het zover is, kunnen we onze fiets al beschermen met de Mimic Bike. Deze heeft gps en kan zijn locatie dankzij een bijzondere mobiele verbinding (het zogeheten LoRaWAN) naar een internet sturen. En in tegenstelling tot vergelijkbare producten heb je helemaal geen abonnementskosten.