Terug naar Hierom is Apple dit keer wél aanwezig op CES 2020
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hierom is Apple dit keer wél aanwezig op CES 2020

Door Koen van Ekeren3 januari 2020 11:112 min. leestijd0

29 mei 1992. Zó lang is het geleden dat Apple voor het laatst aanwezig was op CES, de grootste technologiebeurs ter wereld. John Sculley introduceerde destijds de Newton, een draagbare computer die aan een tablet doet denken. Maar vanaf aanstaande dinsdag schittert Apple na bijna drie decennia afwezigheid eindelijk weer op de beursvloer van Las Vegas. Al is het niet om de reden die je misschien verwacht.

Apple CES 2020

Apple CES 2020

CES publiceerde vorige maand de agenda, waarin al bevestigd werd dat Apple zijn zeldzame opwachting maakt. Op de beurs onthullen bedrijven elk jaar volop nieuwe (en verrassende) producten, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg hoeven we niet te rekenen op nieuwe hardware van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In plaats daarvan wil Apple HomeKit onder de aandacht brengen, een systeem voor slimme apparaten in huis. Hierbij zou Apple niet alleen de mogelijkheden van HomeKit demonstreren, maar onthullen verschillende bedrijven er ook nieuwe HomeKit-apparatuur. Daarmee antwoordt Apple op concurrenten Amazon en Google, die op de beurs naar verwachting ook het een en ander aankondigen op het gebied van smart home.

Apple spant zich steeds meer in om HomeKit goed van de grond te krijgen. In december stelde Apple de software van HomeKit open voor ontwikkelaars. Doordat de zogeheten Accessory Development Kit (ADK) nu voor iedereen is te gebruiken, is de drempel voor bedrijven lager om slimme apparaten HomeKit-ondersteuning te geven.

Privacy

De agenda maakte eerder al duidelijk dat Apple tijdens CES 2020 ook deelneemt aan de sessie Chief Privacy Officer Roundtable, waarbij Apple met onder meer Facebook spreekt over privacy. Namens Apple krijgt topvrouw Jane Horvath het woord, de Senior Director of Global Privacy van Apple. CES 2020 vindt van 7 tot en met 10 januari plaats in Las Vegas.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar