Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Standaardapps iPhone zijn binnenkort aan te passen’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Standaardapp iPhone aanpassen


Lees verder na de advertentie

Open je een linkje in een app als WhatsApp, dan zal het altijd openen in Safari. Tik je ergens op een e-mailadres, dan word je vanzelf geleid naar de Mail-app van Apple. Het zijn een paar van de standaardapps van de iPhone en iPad. Veranderen kan niet, maar vanaf iOS 14 mogelijk wél.

Standaardapp iPhone aanpassen

Dit meldt persbureau Bloomberg. Door de kritiek die Apple krijgt vanwege het oneerlijke voordeel van zijn eigen apps (onder meer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden), overweegt Apple een optie waarbij gebruikers een andere standaardapp kunnen instellen.

Dit zou betekenen dat je bijvoorbeeld Gmail kunt instellen als je standaard Mail-app, of dat je linkjes voortaan automatisch laat openen in Google Chrome. Daarnaast zullen veel gebruikers het toejuichen als Google Maps in te stellen is als vaste navigatie-app, of dat er kan worden gekozen voor een andere Agenda-app.

En vraag je nu aan Siri om een liedje af te spelen, dan kan de spraakassistent alleen uit de voeten met Apple Music. Mocht Apple de regeling veranderen, dan zou een gebruiker ook in staat zijn om muziek automatisch af te spelen via een muziekdienst als Spotify.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In iOS 14?

Bij Apple zou het plan nog wel ter discussie staan, dus het is nog niet zeker dat het ervan komt. Maar mochten de plannen worden doorgevoerd, dan zien we ze volgens de bronnen van Bloomberg mogelijk al in september terug, na de lancering van iOS 14.

Dit nieuwe besturingssysteem wordt in juni gepresenteerd, waarna het eind september voor iedereen is te installeren. Apple-insider Mark Gurman verwacht dat Apple zich bij iOS 14 vooral focust op prestaties en stabiliteit – iets wat bij iOS 13 nogal te wensen overliet.