Terug naar ‘Standaardapps iPhone zijn binnenkort aan te passen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Standaardapps iPhone zijn binnenkort aan te passen’

Door Koen van Ekeren21 februari 2020 14:442 min. leestijd0

Open je een linkje in een app als WhatsApp, dan zal het altijd openen in Safari. Tik je ergens op een e-mailadres, dan word je vanzelf geleid naar de Mail-app van Apple. Het zijn een paar van de standaardapps van de iPhone en iPad. Veranderen kan niet, maar vanaf iOS 14 mogelijk wél.

Standaardapp iPhone aanpassen

Standaardapp iPhone aanpassen

Dit meldt persbureau Bloomberg. Door de kritiek die Apple krijgt vanwege het oneerlijke voordeel van zijn eigen apps (onder meer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden), overweegt Apple een optie waarbij gebruikers een andere standaardapp kunnen instellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit zou betekenen dat je bijvoorbeeld Gmail kunt instellen als je standaard Mail-app, of dat je linkjes voortaan automatisch laat openen in Google Chrome. Daarnaast zullen veel gebruikers het toejuichen als Google Maps in te stellen is als vaste navigatie-app, of dat er kan worden gekozen voor een andere Agenda-app.

En vraag je nu aan Siri om een liedje af te spelen, dan kan de spraakassistent alleen uit de voeten met Apple Music. Mocht Apple de regeling veranderen, dan zou een gebruiker ook in staat zijn om muziek automatisch af te spelen via een muziekdienst als Spotify.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

In iOS 14?

Bij Apple zou het plan nog wel ter discussie staan, dus het is nog niet zeker dat het ervan komt. Maar mochten de plannen worden doorgevoerd, dan zien we ze volgens de bronnen van Bloomberg mogelijk al in september terug, na de lancering van iOS 14.

Dit nieuwe besturingssysteem wordt in juni gepresenteerd, waarna het eind september voor iedereen is te installeren. Apple-insider Mark Gurman verwacht dat Apple zich bij iOS 14 vooral focust op prestaties en stabiliteit – iets wat bij iOS 13 nogal te wensen overliet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar