Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit betekenen de blauwe lijntjes in de Weer-app op je iPhone

Auteur: Ward Edema
11 reacties
Lijnen Weer-app


Lees verder na de advertentie

De Weer-app op de iPhone heeft in iOS 15 een flinke make-over gekregen – maar wat betekenen nou die blauwe lijntjes bij de weersvoorspellingen? Wij leggen het uit.

Blauwe lijntjes weer-app

Komende 10 dagen

Net onder de uurlijkse verwachting vind je een kader met de weersvoorspelling voor de komende 10 dagen. Naast een icoontje met de condities (regen, bewolkt, zonnig) zie je de minimum- en maximumtemperaturen voor elke dag.

De lijntjes tussen de temperaturen (met het donkere gedeelte erbij) plaatsen deze minima en maxima in de context van de komende 10 dagen. De linkerzijde van de lijn stelt de minimale temperatuur van die 10 dagen voor, en de uiterste rechterzijde is juist de maximale temperatuur over die periode.

Blauwe lijntjes Weer-app


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het gekleurde gedeelte van het lijntje stelt vervolgens het minimum en maximum van die dag voor. Zo zie je dus hoe dit past in de temperaturen van die 10 dagen. De kleur van de balkjes wordt overigens bepaald door de temperatuur: lagere temperaturen zijn blauw, hogere temperaturen oranje of rood.

Neem de onderstaande afbeelding als voorbeeld: hierbij is de minimumtemperatuur voor de komende 10 dagen 3ºC, en de maximumtemperatuur 13ºC. Op de derde dag valt het gekleurde gedeelte in het midden van de gehele lijn. Dit komt omdat het minimum van die dag 5ºC is, wat hoger is dan het minimum van 10 dagen. Ook is het maximum van die dag 11ºC, wat lager is dan het maximum van 10 dagen. Daardoor raakt het gekleurde gedeelte niet de uitersten van de lijn.

Bij ‘Vandaag’ zie je ook nog een bolletje in de balk staan. Dat laat zien hoe de temperatuur op dat moment in verhouding staat tot het minimum- en maximum van de dag.

Nog meer lijnen!

Goed, als we dan toch bezig zijn: scrol nog iets verder naar beneden en je vindt nóg meer lijntjes die in iOS 15 zijn toegevoegd. De eerste is die van de luchtkwaliteitsindex, waarbij blauw goed is, en paars zeer vervuild. De schaal van deze lijn verandert per locatie: in Nederland is 5 ongeveer rond het midden, terwijl in een vervuilde stad als Mumbai 250 rond het midden zit.

Weer-app iOS 15

Nog iets verder naar beneden vind je dan nog de lijn van de UV-index. Hier zie je of je veilig kunt genieten van de zon, of dat het tijd wordt om je in te smeren.

Meer weten over de vernieuwingen van de Weer-app in iOS 15? Lees dan ons artikel: Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!