Terug naar Dit betekenen de blauwe lijntjes in de Weer-app op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit betekenen de blauwe lijntjes in de Weer-app op je iPhone

Door Ward Edema12 november 2021 12:232 min. leestijd11

De Weer-app op de iPhone heeft in iOS 15 een flinke make-over gekregen – maar wat betekenen nou die blauwe lijntjes bij de weersvoorspellingen? Wij leggen het uit.

Blauwe lijntjes weer-app

Komende 10 dagen

Net onder de uurlijkse verwachting vind je een kader met de weersvoorspelling voor de komende 10 dagen. Naast een icoontje met de condities (regen, bewolkt, zonnig) zie je de minimum- en maximumtemperaturen voor elke dag.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De lijntjes tussen de temperaturen (met het donkere gedeelte erbij) plaatsen deze minima en maxima in de context van de komende 10 dagen. De linkerzijde van de lijn stelt de minimale temperatuur van die 10 dagen voor, en de uiterste rechterzijde is juist de maximale temperatuur over die periode.

Blauwe lijntjes Weer-app

Het gekleurde gedeelte van het lijntje stelt vervolgens het minimum en maximum van die dag voor. Zo zie je dus hoe dit past in de temperaturen van die 10 dagen. De kleur van de balkjes wordt overigens bepaald door de temperatuur: lagere temperaturen zijn blauw, hogere temperaturen oranje of rood.

Neem de onderstaande afbeelding als voorbeeld: hierbij is de minimumtemperatuur voor de komende 10 dagen 3ºC, en de maximumtemperatuur 13ºC. Op de derde dag valt het gekleurde gedeelte in het midden van de gehele lijn. Dit komt omdat het minimum van die dag 5ºC is, wat hoger is dan het minimum van 10 dagen. Ook is het maximum van die dag 11ºC, wat lager is dan het maximum van 10 dagen. Daardoor raakt het gekleurde gedeelte niet de uitersten van de lijn.

Lijnen Weer-app

Bij ‘Vandaag’ zie je ook nog een bolletje in de balk staan. Dat laat zien hoe de temperatuur op dat moment in verhouding staat tot het minimum- en maximum van de dag.

Nog meer lijnen!

Goed, als we dan toch bezig zijn: scrol nog iets verder naar beneden en je vindt nóg meer lijntjes die in iOS 15 zijn toegevoegd. De eerste is die van de luchtkwaliteitsindex, waarbij blauw goed is, en paars zeer vervuild. De schaal van deze lijn verandert per locatie: in Nederland is 5 ongeveer rond het midden, terwijl in een vervuilde stad als Mumbai 250 rond het midden zit.

Weer-app iOS 15

Nog iets verder naar beneden vind je dan nog de lijn van de UV-index. Hier zie je of je veilig kunt genieten van de zon, of dat het tijd wordt om je in te smeren.

Meer weten over de vernieuwingen van de Weer-app in iOS 15? Lees dan ons artikel: Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo
Lezer
Hugo

Luchtkwaliteit in Belgie niet beschikbaar? Te slecht?

Rik
Lezer
Rik

Ook na de uitleg begrijp ik de blauwe lijntjes nog steeds niet helaas.

Chris Bruinsma
Lezer
Chris Bruinsma

Ik ook niet. Blijf gewoon de buienradar gebruiken. Lekker duidelijker

Jacob
Lezer
Jacob

Ik denk niet per se dat andere apps duidelijker hoeven te zijn. Maar men wordt naar deze pagina gelokt met het een uitleg over die lijntjes, en vervolgens snap niemand nog steeds niet hoe het zit. Heeft dus niets met de app te maken, maar meer met de uitleg van iCreate.

Rico
Lezer
Rico

Weeronline voldoet nog steeds erg goed 😉

Jacob
Lezer
Jacob

Fijn, nu heb ik nog steeds geen idee wat die lijntjes betekenen. Als de rest van iCreate net zo duidelijk is, dan hoef ik hier ook niet meer te komen.

Frederik
Lezer
Frederik

Die blauwe lijntjes zijn compleet nutteloos. Ik snap er ook niks van..

Zakaria
Lezer
Zakaria

Even ter verduidelijking voor de lezers. Het is gewoon een nutteloze functie waar je niks aan hebt. Misschien daarom dat het lastig is te begrijpen hoe het werkt.