iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!
Het is koud en voorlopig blijft dat ook. Je iPhone kan niet zo goed tegen deze Siberische temperaturen. Op koude dagen als vandaag werkt je iPhone anders dan normaal om zijn temperatuur te reguleren. Het probleem is vooral dat de batterij stukken sneller leeg is dan je gewend bent: de laatste keer dat je keek, gaf de batterij nog dertig procent aan en dan – poef – niks meer, waarna je telefoon zichzelf uitschakelt. Met deze tips wordt je iPhone winterproof.
1. Zet je iPhone uit …
We beginnen met een tip die je liever niet hoort: iOS-apparaten kun je gebruiken bij een temperatuur tussen de 0 en 35 °C. De ideale temperatuur ligt tussen 16 en 22 °C Vriest het, dan kun je hem buiten eigenlijk beter uitzetten. In een heel koude omgeving gaat de batterij minder lang mee. Ga je naar een warmere omgeving, dan wordt de batterijduur weer normaal. Onder de -20 °C moet je je iPhone sowieso helemaal uitzetten. Helemaal uitgeschakeld is je iPhone ‘winterhard’ tot 45 graden onder nul.
2. … en wacht met aanzetten
Ben je eenmaal weer binnen, zet je iPhone dan niet weer meteen aan. Laat hem even op kamertemperatuur komen. Zet je hem meteen weer aan, dan kunnen diverse materialen door het plotselinge temperatuurverschil gaan uitzetten – met alle gevolgen van dien. Ook kan er condens ontstaan. Wacht om dezelfde redenen ook even met opladen – zeker een snellader kan veel te veel warmte genereren.
3. Laat je iPhone niet in de auto liggen
kooptip
De iPhone 16 Pro Max nu met €7,50 korting per maand
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt
Je iPhone in de auto laten liggen is geen goed idee. Ook in de auto kan het kwik dalen tot ver onder het nulpunt. Neem je iPhone dus altijd mee naar buiten en berg hem warm op – zie ook de volgende tip. Onder deze omstandigheden zit een ongeluk in een klein hoekje en dan wil je sowieso je iPhone bij de hand hebben.
4. Berg je iPhone warm op
Je kunt je iPhone met je meenemen in een dun linnen tasje, maar beter berg je hem zo warm mogelijk op. Houd hem zo dicht mogelijk tegen je lichaam, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. Zo zit hij dicht tegen je lichaam. Probeer hem daar ook zo veel mogelijk te laten zitten. Je kunt hem voor de hoognodige functies nog steeds gebruiken door hem handsfree te gebruiken.
5. Handsfree bellen en bedienen
Zorg ervoor dat bij de Instellingen ‘Siri en zoeken>Luister naar ‘Hé Siri!’ geactiveerd is. Roep ‘Hé Siri’ en draag hem op om bijvoorbeeld te bellen of een bericht te sturen – vanuit je borstzak. Heb je een Apple Watch of AirPods, dan kun je ook daarmee handsfree je iPhone bedienen. Deze producten zijn overigens ook niet compleet winterproof, maar omdat je ze om je pols (onder je jas) en in je oren (onder een warme muts) draagt, zijn ze minder kwetsbaar.
6. Gebruik een isolerend iPhone-hoesje
Met een hoesje isoleer je je iPhone voor de kou – zelf draag je immers ook een jas. Bovendien heb je een betere grip op je toestel, geen overbodige luxe als je door de gladheid je evenwicht verliest. Er zijn zelfs thermohoesjes die de warmte vasthouden!
7. Gebruik een powerbank
Je iPhone doet zijn best om op temperatuur te blijven en dat vraagt wat meer van de accu. Neem een powerbank mee om je iPhone weer van wat stroom te voorzien. Apple’s Smart Battery Case is een powerbank en hoesje ineen: dan combineer je deze tip met tip 6.
Praat mee
0