Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn samen meer waard dan Apple

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Bitcoins


Lees verder na de advertentie

Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld. In het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf 89,6 miljard dollar aan omzet gegenereerd – dat is 54 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal is Apple zo’n 2,2 biljoen dollar waard! Maar weet je wat nog meer waard is dan Apple? De cryptomarkt, bestaande uit Bitcoins, Ethereum en andere cryptovaluta.

Bitcoins blijven groeien

De markt voor cryptovaluta is al jaren groeiende. Om de paar maanden hoor je in het nieuws dat Bitcoin weer een nieuw record heeft bereikt, net als andere populaire valuta zoals Ethereum. Inmiddels is de hele cryptomarkt meer waard dan veel van de grootste bedrijven ter wereld. Een tijdje terug had de cryptomarkt Microsoft al ingehaald qua bedrijfswaarde, het op één na meest waardevolle bedrijf ter wereld. Twee weken terug was de waarde van Bitcoin en de andere valuta dan zelfs zo hoog dat Apple werd ingehaald, een bedrijf van 2,203 biljoen dollar. Bitcoin alleen was toen 1,2 biljoen dollar waard, Ether zo’n 320 miljard dollar. In totaal was de cryptomarkt goed voor zo’n 2,24 biljoen dollar.

Corona bevordert cryptovaluta

Cryptovaluta zijn al ongeveer een jaar lang in een bijna ongekende lift. Dat heeft volgens analisten met name te maken met de coronacrisis. In een tijd waarin het vertrouwen in de ’traditionele’ economie daalt, stijgt de wens naar alternatieven. En veel mensen hebben met Bitcoin, Ether en andere dus winstgevende beleggingsmogelijkheden gevonden. Of nu ook inderdaad nog een goed moment is om te investeren in cryptovaluta? Dat lees je bijvoorbeeld in deze gids voor cryptocurrency en blockchain. Alle zaken rondom Bitcoin worden hier besproken.

Investeren met je iPhone

Wil je ook gaan investeren in Bitcoin of Ether (of andere cryptovaluta)? Dat kun je gewoon doen met je iPhone. Er zijn verschillende apps die het mogelijk maken om Bitcoins te kopen. In deze workshop leggen we uit hoe je dat doet.


kooptip