Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Asus Dial: willen we dit coole wieltje ook op de MacBook?

Auteur: Ward Edema
1 reacties
ProArt Studiobook 16 OLED


Lees verder na de advertentie

We draaien er niet omheen: Apple innoveert de laatste jaren wat minder dan we zouden willen. Andere fabrikanten vullen dat gat maar al te graag op. Zo ook Asus, die met de Asus Dial een erg handige tool heeft neergezet voor creatievelingen. Willen we die ook op de MacBook?

Asus Dial

De Asus Dial is een fysieke draaiknop op de ProArt Studiobook ‚Ästen een touch-draaiknop op de Vivobook Pro ‚Äď waarmee je allerlei functies kunt bedienen. In de basis zijn dit simpele functies als het aanpassen van de helderheid of het volumeniveau, maar bij creatieve apps komt dit wieltje pas echt tot leven.

Denk bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop. Hierbij bedient de Asus Dial bijvoorbeeld de dikte of kleur van je penseel, zodat je dit tijdens het tekenen soepel kunt veranderen. En in een programma als Adobe Premiere vlieg je met de Asus Dial soepel door je tijdlijn, terwijl je met je trackpad bijvoorbeeld een fragment vasthoudt. Het maakt je workflow in dit soort creatieve apps dus een stuk prettiger.

Zelf in te stellen


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De creatieve programma’s van Adobe werken automatisch met de Asus Dial, maar met behulp van de ProArt Creator Hub stel je de draaiknop in voor welke app je ook wilt. Zo kun je instellen dat je met je Dial door YouTube-filmpjes vliegt, tijdreist door je agenda, door muziek spoelt of razendsnel een lange webpagina trotseert.

Het is ook nog mogelijk om de Dial te gebruiken als ‘Microsoft Wheel Device’. Er zijn heel wat apps die deze ingebouwde wielondersteuning in Windows gebruiken, die je daardoor ook met de Asus Dial kunt bedienen.

Een wiel op de MacBook?

Willen we ook een ‘Apple Dial’ op de MacBook zien? Het zou best een handige toevoeging zijn, met name wanneer allerlei functies van macOS, en apps als Pixelmator, ook ondersteund worden. En gezien Apple al jaren een Digitale Kroon op de Apple Watch en AirPods Max heeft, is de techniek er in ieder geval!

Wil je meer weten over de Asus ProArt Studiobook met ingebouwde Asus Dial? Lees dan onze review: Asus ProArt Studiobook 16 OLED review: heerlijk, helder, oled.

Dit artikel is een samenwerking.