Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Series 3 kopen? Daar krijg je spijt van!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Series 3 is op dit moment het goedkoopste Apple Watch-model dat je nog bij Apple kunt kopen. Met een Vanaf-prijs van 219 euro lijkt het een mooie deal. Maar we raden je af om dit horloge nog te kopen. En eigenlijk vinden we dat Apple deze Watch uit het assortiment moet verwijderen.

Apple Watch Series 3: uiterste houdbaarheidsdatum

De Apple Watch Series 3 is door Apple gelanceerd in 2017 en er zijn al enkele jaren tekenen dat het horloge zijn uiterste houdbaarheidsdatum nadert. Toen twee jaar terug toen watchOS 7 verscheen, lukte het veel gebruikers maar met moeite om de Series 3 nog te updaten: het horloge had te weinig ruimte voor het nieuwe besturingssysteem. Met watchOS 8 een jaar geleden werden de grootste problemen opgelost, maar dan nog is het niet ideaal. Je mist namelijk enkele van de nieuwe functies. Zo ontbreken er enkele wijzerplaten – en dat zijn dan natuurlijk net de leukste.

Inmiddels heeft Apple weer de volgende update aangekondigd: watchOS 9. Deze update verschijnt in september van dit jaar. Maar hij is niet beschikbaar voor de Apple Watch Series 3. Kortom: als je nu de Apple Watch Series 3 koopt, kun je hem over drie maanden al niet meer updaten. Dan is de glans van je nieuwe gadget er dus meteen al vanaf.

Apple Watch Series 3 kopen? Niet doen

Misschien denk je nu: ik heb watchOS 9 helemaal niet nodig. Ik zoek gewoon een eenvoudige manier om mijn stappen te tellen, mijn hartslag te meten en wat berichtjes te ontvangen. Dat kan allemaal prima met het huidige watchOS 8 en op een horloge van € 219.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar als je je dan bedenkt dat er een uitstekend alternatief is, dat niet eens zo heel veel duurder is, dan voel je je misschien toch bekocht. Dit alternatief is de Apple Watch SE en die koop je voor € 299. 70 euro meer: wat krijg je daarbij voor extra’s?

  • Een nieuw design met een 30% groter scherm (de Series 3 heeft een wat gedateerd en hoekig design, met brede randen rondom het scherm).
  • Extra gezondheidsfuncties zoals valdetectie en geluidsmeldingen.
  • Veel meer opslagruimte.
  • Een chip die tot 2x sneller is.
  • Een kompas en een always-on hoogtemeter.
  • Meer kleuren om uit te kiezen.
  • Optioneel: een 4G-variant met mobiel internet waarbij je je iPhone thuis kunt laten.

Daar komt nog bij dat de Apple Watch SE veel nieuwer is. Dit horloge werd gelanceerd in 2020, drie jaar na de Apple Watch Series 3. We verwachten dat Apple dit horloge nog enkele jaren voorziet van updates: kortom, veel meer toekomstproof.