Terug naar Kuo: ‘Apple Watch Series 7 had thermometer moeten hebben’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kuo: ‘Apple Watch Series 7 had thermometer moeten hebben’

Door Laura Grootaarts2 mei 2022 09:462 min. leestijd0

Apple had vorig jaar wel degelijk plannen om de Apple Watch Series 7 te voorzien van een thermometer voor het meten van je lichaamstemperatuur. De thermometer zou wel naar de Apple Watch Series 8 moeten komen. Dat schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo in een reeks tweets. Maar de thermometer werkt anders dan je verwacht …

Apple Watch thermometer

Apple Watch Series 7: thermometer niet op tijd klaar

De Apple Watch Series 7 had vorig jaar bijzonder weinig vernieuwingen en Kuo legt nu uit dat Apple dat graag anders had gezien. Het was de bedoeling geweest dat de Series 7 een thermometer had gehad, maar het benodigde algoritme voldeed nog niet aan de strenge kwaliteitseisen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De Apple Watch kan natuurlijk niet de kerntemperatuur van je lichaam meten. Dus creëerde Apple een algoritme dat op basis van de huidtemperatuur een indicatie van de lichaamstemperatuur berekent. De huidtemperatuur wisselt echter snel, afhankelijk van de omgeving. Het algoritme was nog niet in staat om met heel nauwkeurige resultaten voor de dag te komen.

Kuo voegt eraan toe dat Samsung tegen hetzelfde probleem aanloopt. Hij denkt dat de Samsung Galaxy Watch 5 die later dit jaar moet verschijnen, ook geen thermometer krijgt vanwege de beperkingen van het algoritme.

Die thermometer komt er toch

Inmiddels heeft Apple doorgewerkt aan het perfectioneren van het algoritme. Kuo verwacht dat het bij de Apple Watch Series 8 wel nauwkeurig genoeg zal zijn, naar Apple’s maatstaven. Dat zou betekenen dat er eind dit jaar een Apple Watch model in de winkels ligt dat je lichaamstemperatuur kan meten. Maar de thermometer werkt anders dan je misschien zou denken.

Uit eerdere Apple Watch 8-geruchten kwam naar voren dat de thermometer met name bedoeld is voor vruchtbaarheidsplanning. Hij meet niet de exacte lichaamstemperatuur tot op de graad nauwkeurig, maar geeft een indicatie van de schommelingen. Apple werkt ook nog aan andere gezondheidsfuncties voor de Apple Watch: zo mag je in de toekomst een bloeddrukmeter en een glucosemeter verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar