Terug naar ‘Helaas: Apple Watch Series 8 krijgt geen bloeddrukmeter’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Helaas: Apple Watch Series 8 krijgt geen bloeddrukmeter’

Door Laura Grootaarts12 april 2022 16:123 min. leestijd0

De Apple Watch heeft er in de loop der jaren diverse gezondheidsfuncties bij gekregen. Maar met één functie waar veel mensen naar uitkijken, wil het maar niet zo vlotten: het lijkt erop dat de bloeddrukmeter opnieuw is uitgesteld. De Apple Watch Series 8 krijgt geen bloeddrukmeter – en de Series 9 ook niet. Wel zijn er andere gezondheidsfuncties in aantocht.

Apple Watch lentekleuren

Apple Watch: bloeddruk meten niet nauwkeurig genoeg

Apple-kenner Mark Gurman schrijft voor Bloomberg dat je een Apple Watch met bloeddrukmeter pas in 2024 hoeft te verwachten – en dat is dan nog het meest optimistische scenario.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple is al jaren bezig met het ontwikkelen van de bloeddrukmeter, zeggen ingewijden. Naar verluidt zou er al vier jaar mee geëxperimenteerd worden. Maar de bloeddrukmetingen zijn tot nu toe helaas niet nauwkeurig genoeg.

Het is de bedoeling dat de meter het opmerkt als de drager een verhoogde bloeddruk heeft. Er worden daarbij geen specifieke getallen gegeven over de boven- en onderdruk, maar de meter merkt zorgwekkende trends op en waarschuwt dan dat je een arts moet raadplegen.

Bloedglucosemeter ook nog toekomstmuziek

Apple zou hiernaast ook werken aan een niet-invasieve bloedglucosemeter: zoiets zou een uitkomst zijn voor diabetespatiënten. Ook hiervoor moeten we echter nog een paar jaar geduld hebben. Apple praat ondertussen met fabrikanten van glucosemeters over een betere ondersteuning van de Apple Watch en de Gezondheid-app op de iPhone.

Overige gezondheidsfuncties

Andere gezondheidsfuncties laten waarschijnlijk minder lang op zich wachten. Zo zou Apple een thermometer in het horloge gaan verwerken. In eerste instantie is die bedoeld voor vruchtbaarheidsplanning: de sensor houdt hiervoor globale temperatuurwisselingen in de gaten. Je kunt er nog niet concreet mee aflezen wat je exacte lichaamstemperatuur is – dat is meer iets voor de toekomst.

Nog dit jaar wordt voor watchOS 9 en iOS 16 de app Gezondheid verder uitgebreid. Om te beginnen worden de hartslagmeldingen iets geavanceerder. De Apple Watch meet daarbij voortaan hoelang iemand in een bepaalde periode last heeft van boezemfibrilleren.

Daarnaast krijg je uitgebreidere opties voor het monitoren van je slaap en herinnert je horloge je eraan om op tijd je medicatie in te nemen. Ook komen er gezondheidsfuncties specifiek voor vrouwen.

Wanneer weten we meer?

Sommige van de genoemde gezondheidsfuncties kommen middels een software-update naar de al bestaande Apple Watch-modellen. Over deze update – watchOS 9 – horen we meer tijdens Apple’s WWDC begin juni. Andere vernieuwingen zijn voorbehouden aan de nieuwe Apple Watch. Naar verwachting presenteert Apple die in september, tegelijk met de iPhone 14.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar