Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste games komen naar Apple Vision Pro: zo zien ze eruit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro games

De eerste zogenaamde ‘ruimtelijke games’ zijn uit op de Apple Vision Pro, en die zijn vrij futuristisch – maar ook een beetje retro.

Lees verder na de advertentie

Ruimtelijke games op Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is nu een paar weken uit. Althans, in de Verenigde Staten. De hype rondom de headset was duidelijk te merken: op YouTube verschenen al snel uitgebreide reviews en hilarische filmpjes waarin mensen met de bril de straten van New York trotseerden. En hoewel het aanbod apps in het begin was summier was, breidt dit nu al snel uit.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Zo ook op het vlak van games. Of zoals Apple ze beschrijft: ‘ruimtelijke games’. Met name op Apple Arcade, de abonnementsdienst voor games op de iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Vision Pro, is het aanbod al flink.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Deze games zijn er al

Apple heeft nu in een persbericht een paar ruimtelijke games uitgelicht: Super Fruit Ninja, Synth Riders, Wylde Flowers, What the Golf?, Lego Builder’s Journey en stitch. Hiermee krijg je een goed beeld van wat je ongeveer van ruimtelijke games kunt verwachten.

Neem bijvoorbeeld Lego Builder’s Journey. In deze rustgevende game help je een personage van A naar B te komen door stukjes Lego met je handen te verplaatsen. De diorama’s waarin het spel zich afspeelt zie je fysiek voor je op je tafel of op de vloer. Zo ziet dat eruit:

Fruit choppen en borduren

Ruimtelijke games kunnen ook een stuk actiever zijn, zo bewijst Super Fruit Ninja. In deze moderne versie van een App Store-klassieker snijd je fruit niet meer met een katana, maar gewoon met je armen alsof je in een Jackie Chan-film belandt bent:

Ook als je een stukje mindfulness wilt zijn ruimtelijke games een uitkomst. In stitch., een game die vorig jaar al een Apple Design Award won, gebruik je virtuele stofjes om figuurtjes te borduren. En dat ziet er nogal schattig uit:

Dit komt eraan

Er komen nog veel meer ruimtelijke games aan voor de Apple Vision Pro. Zo heeft Apple al aangekondigd dat Alto’s Odyssey: The Lost City, Gibbon: Beyond the Trees en Spire Blast binnenkort naar Apple Arcade komen. Ook komt de populaire VR-game Job Simulator, die al een tijdje uit is voor onder andere de Meta Quest, naar de Apple Vision Pro:

Oftewel: de Vision Pro trekt net als de iPhone heel wat spelontwikkelaars aan. Wel nog een heikel punt is het gebrek aan controllers. Complexere spellen vergen heel wat knoppen om verschillende acties uit te voeren – denk aan games als Red Matter en Half Life: Alyx. Voordat die spellen naar de Vision Pro kunnen komen, moet het eerst mogelijk worden om controllers op de Vision Pro aan te sluiten. Wellicht dat we daar tijdens de WWDC 2024 meer over horen.