Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste Apple Vision Pro reviews: revolutionair, maar met gebreken

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro reviews

De eerste Apple Vision Pro reviews zijn uit. Wat vindt men van Apple’s eerste headset? Je leest het in ons overzicht.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro reviews

De Apple Vision Pro is het grootste Apple-product in jaren. Het is een bril waarmee je zowel in virtual reality kan werken, als in augmented reality (lees hier over het verschil). Dankzij geavanceerde camera’s, sensoren en displays loopt de bril ver voor op de concurrentie – maar daar is de prijs ook naar met $ 3499.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De Apple Vision Pro komt deze vrijdag, dus 2 februari, uit in de VS. In aanloop naar de release mochten een paar grote Amerikaanse techblogs de headset al testen. Gisteren verliep het reviewembargo, en dus weten we eindelijk wat men van de bril vindt en hoe sommige features nou in de praktijk werken.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

The Verge

Verreweg de meest uitgebreide review van de Apple Vision Pro komt van The Verge. Reviewer Nilay Patel maakt duidelijk dat veel aspecten van de bril erg indrukwekkend zijn. De bouwkwaliteit is top, de displays zijn razendscherp, en de bediening met je ogen en handen ‘loopt lichtjaren voor’ op de concurrentie. Ook zien ruimtelijke video’s (die je opneemt op de iPhone 15 Pro) er fantastisch uit, en de flexibiliteit van visionOS met vensters overal om je heen bevalt goed.

Patel merkt wel op dat de camera’s die de omgeving om je heen laten zien niet even kleurrijk zijn als de realiteit. Ook kan de oogbediening soms afleiden, en voelen functies als EyeSight en Persona’s – waarmee een virtuele versie van je gezicht zichtbaar is voor mensen om je heen of mensen die je belt via FaceTime – nog onnatuurlijk. Bovendien voelt de headset alsof hij je afsluit van de buitenwereld: alleen jij ziet de vensters in visionOS, en dat je dit niet kunt delen voelt volgens Patel eenzaam.

The Wall Street Journal

Joanna Stern van The Wall Street Journal ging een weekend naar een skihuisje om de Apple Vision Pro te testen, en probeerde hem daarbij 24 uur te gebruiken. Daarbij viel op dat de bediening extreem intuïtief is – op het virtuele toetsenbord na – en dat de camera’s en het display dusdanig goed zijn dat ze een hele maaltijd kon koken zonder de bril af te doen. Daarbij hielp een kook-app met het recept en de nodige timers.

Stern is wel kritisch over het comfort van de headset. Hij voelt nogal zwaar, en kan aan de warme kant worden als je zware software draait. Ook is Stern, net als Patel, niet enthousiast over de Persona’s-functie. Die voelt alsof hij nog in de ‘uncanny valley’ zit: dicht bij de realiteit, maar nog net ver genoeg om onnatuurlijk aan te voelen. Wat dat betreft ziet Stern vooral potentie voor een lichtere en dunnere bril met iets betere software – de basis is er.

CNET

Ook Scott Stein van CNET heeft de Apple Vision Pro al uitgebreid getest. Hij ging wat dieper in op de EyeSight-functie, waarmee een extern scherm wordt gebruikt om je ogen aan de buitenwereld te laten zien terwijl je de Vision Pro draagt. Dit ziet er een stuk waziger uit dan verwacht, maar heeft wel een tof 3D-effect waardoor het perspectief voor de buitenwereld altijd klopt.

Ook laat hij zien hoe de Vision Pro samenwerkt met je Mac. Je krijgt hierbij een groot virtueel Mac-scherm te zien, waarbij je nog steeds apps van visionOS zelf ernaast kunt draaien. Bestanden slepen van de Mac naar de Vision Pro en andersom kan ook. Verder concludeert Stein wat Stern ook al noemde: er is vooral potentie voor de toekomst. Deze huidige uitvoering lijkt meer gericht op professionals de nu al AR en VR willen inzetten, bijvoorbeeld voor het werken met 3d-modellen.

Apple Vision Pro kopen

De Apple Vision Pro ligt vanaf vrijdag 2 februari in de Amerikaanse winkels, met een vanafprijs (voor het 256 GB-model) van $ 3499. Wil jij er ook een, dan zul je op en neer moeten vliegen naar een Apple Store in de VS. Of je moet nog even geduld hebben: de Apple Vision Pro komt naar verwachting nog voor juni naar Europa.