Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze mensen wagen zich met de Apple Vision Pro in het openbaar (en dat is best geestig)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Vision Pro openbaar

Zou jij de Apple Vision Pro in het openbaar dragen? Hoewel de headset is ontworpen voor thuisgebruik, zijn er enkele YouTubers die deze vraag volmondig met ‘Ja!’ beantwoorden. En dat levert behoorlijk geestige beelden op.

Lees verder na de advertentie

Het laatste Apple-nieuws wekelijks in je mailbox? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De Apple Vision Pro is Apple’s eerste mixed reality-headset, waarbij digitale beelden worden gemixt met de werkelijkheid. Hij is primair bedoeld voor thuisgebruik. Dat blijkt al uit het feit dat de headset altijd gekoppeld moet zijn aan een externe batterij, die maximaal twee uur mee gaat. Maar daar trekken vloggers zich natuurlijk niets van aan.

Apple Vision Pro in New York

kooptip

In de best bekeken video van dit moment loopt YouTuber Casey Neistat door New York. Hij ontdekt dat de beelden van de Vision Pro stil blijven staan als je beweegt, en dat ze dus uit zicht verdwijnen als je in een trein zit die vertrekt. Dan maar even stilstaan om een berichtje te beantwoorden – midden op een drukke trap. Ook jaagt Neistat in een koffietentje achter digitale dino’s aan die verder niemand ziet.

Neistat denkt dat dit de toekomst is voor computers. Toch zou hij de headset niet direct aanraden. ‘Ik kan je nu al zeggen dat dit de slechtste Apple Vision Pro is die Apple ooit uitbrengt. Het wordt veel beter.’ Het zou al heel wat schelen als de Apple Vision Pro een subtieler design krijgt, bijvoorbeeld dat van een zonnebril.

24 uur met de Vision Pro

Weer een andere YouTuber, Canoopsy (Isaac Mosna), doet dit nog eens dunnetjes over in Toronto. Of dunnetjes: hij houdt de Apple Vision Pro maar liefst 24 uur onafgebroken op en doet er alles mee, binnen en buiten. Hij doet boodschappen met de Vision Pro (en raakt daarbij zijn boodschappenlijstje kwijt) en gaat zelfs uit eten met iemand die ook een Apple Vision Pro draagt. Gezellig.

Beetje ongemakkelijk

De bovenstaande vloggers zorgen er natuurlijk voor dat ze nog enigszins voordelig in beeld komen. Maar er zijn meer mensen ‘in het wild’ gespot met de Apple Vision Pro op hun hoofd. En dan ziet het er toch allemaal een beetje ongemakkelijk uit … Check de compilatie hieronder.

Blijft de vraag: zou jij de Apple Vision Pro in het openbaar dragen? Of er iets over opmerken als iemand anders dat doet?