Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Gerucht: ‘Apple TV krijgt kindermodus en meer opslag’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple TV 2020


Lees verder na de advertentie

Apple brengt dit jaar een nieuwe Apple TV uit met meer opslag. En de update van tvOS dit najaar zorgt ervoor dat je je kinderen met een gerust hart naar de tv kunt laten kijken.

Meer opslag

Volgens YouTube-kanaal iUpdate komt er binnenkort een nieuwe Apple TV aan – de zesde generatie inmiddels. In het nieuwe model verdubbelt Apple de hoeveelheid opslag. Nu kun je nog kiezen uit 32 of 64 GB, straks wordt dat 64 en 128 GB. En dat is geen overbodige luxe want met de games van Apple Arcade en de series van Apple TV+ kun je die extra ruimte waarschijnlijk prima gebruiken.

Apple TV: Kindermodus en Schermtijd

Verder lijkt het erop dat er twee nieuwe functies gericht op gezinnen aan zitten te komen. Het lijkt ons dat deze niet exclusief zijn voor de nieuwe Apple TV, maar onderdeel vormen van de tvOS 14-update die dit najaar verschijnt. Je kunt ze dus ook gebruiken op de huidige Apple TV.

De kindermodus, ten eerste, maakt het mogelijk om op de Apple TV een speciaal account aan te maken voor kinderen. Hierbij krijg je controle over welke apps en games je kinderen kijken en naar welke films en series ze kijken.


kooptip

Ook ligt het in de lijn der verwachting dat Schermtijd naar de Apple TV komt. Eerst was deze functie er al voor de iPhone en iPad, later volgde ook de Mac – de Apple TV lijkt een logische nieuwe stap. Met Schermtijd houd je in de gaten hoeveel tijd je kinderen spenderen aan de Apple TV is en als het te gek wordt, leg je restricties op. Maar niemand houdt je tegen als je met Schermtijd ook je eigen binge-gedrag binnen de perken probeert te houden.

WWDC in juni

In juni horen we meer over de nieuwe versie van tvOS. Apple organiseert dan een conferentie voor ontwikkelaars, de WWDC, en daarin krijgen we altijd een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen. Dit jaar wordt de WWDC vanwege het coronavirus volledig online gehouden.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!