Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Dit zijn de allereerste apps voor Apple’s mixed reality headset’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Reality Pro

Het moet het Apple-product van het jaar worden – en misschien zelfs van dit decennium: de AR/VR-bril van Apple. Naar verwachting wordt hij tijdens de WWDC in juni onthuld, en Apple is nu natuurlijk al druk bezig met het ontwikkelen van aantrekkelijke apps voor deze Apple Vision Pro-bril.

Lees verder na de advertentie

Alles staat of valt natuurlijk met een mooi aanbod aan apps. Die moeten de headset interessant maken voor de consument, en daarover is nu het een en ander naar buiten gekomen. Volgens Bloomberg komen er apps voor sport, games, gezondheid en samenwerking. Maar wat mag je dan precies verwachten?

Apple Reality apps

Apple is van plan iPad-apps aan te passen voor de headset, en gebruikers zullen via de 3D-interface van het apparaat toegang krijgen tot de al bestaande App Store. Vertrouwde Apple-apps als Safari, Agenda, Contacten, Woning, Bestanden, Berichten, Notities, Foto’s, Muziek, Herinneringen en meer worden helemaal geoptimaliseerd voor het apparaat. Dit zijn de opmerkelijkste vernieuwingen die door Bloomberg worden aangestipt:

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

  • Er komt een speciale versie voor FaceTime, met Memoji-avatars en digitale ontmoetingsruimtes.
  • Met Boeken lees je straks boeken in Virtual Reality (VR).
  • De headset heeft camera’s en dus kun je er straks ook foto’s mee maken via de Camera-app.
  • Met Apple’s nieuwste app Freeform werk je straks in 3D met anderen samen.
  • In de app Gezondheid vind je straks begeleide meditaties, met animaties, geluiden en een voice-over.
  • Er komt een toegewijde TV-app voor het bekijken van video’s in VR.
  • Je kunt verschillende apps tegelijk gebruiken en er wordt gebruikgemaakt van geolocatie om te wisselen tussen apps. Bijvoorbeeld als je van de ene naar de andere kamer loopt.

Verder zijn er nog apps en diensten waarvan de iPhone-versie nog niet eens in Nederland en België beschikbaar is, en die we dus nog niet direct hier verwachten:

  • Met Fitness+ kun je oefenen met een instructeur in Virtual Reality.
  • Er komt een meer meeslepende kijkervaring voor MLB- en MLS-content.

En nog meer!

Met Apple-apps alleen kom je er nog niet, er worden natuurlijk ook apps van derde partijen verwacht. Apple stimuleert dat door een select aantal game-ontwikkelaars nu al te helpen om hun al bestaande titels om te zetten voor augmented reality en virtual reality.

En dan nu het slechte nieuws: de Apple Reality krijgt waarschijnlijk een startprijs van zo’n drieduizend dollar. Apple verwacht er het eerste jaar één miljoen van te verkopen en dat is laag voor Apple-begrippen. Apple-medewerkers zetten zo hun vraagtekens bij het nieuwe product. Sommigen noemen het een oplossing voor een niet bestaand probleem, en ze vinden het minder duidelijk dan andere producten uit het assortiment. Weer anderen noemen het juist het grootste nieuwe Apple-product sinds de Apple Watch.

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de Apple Reality en de WWDC? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg