Terug naar WWDC 2023 datum bekend (en het nieuwe Apple-product ook)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WWDC 2023 datum bekend (en het nieuwe Apple-product ook)

Door Laura Grootaarts24 mei 2023 09:183 min. leestijd0

Apple heeft het programma van de WWDC 2023 nu officieel bekendgemaakt: het volledige schema staat nu tot in detail online. Ook zijn er nu uitnodigingen naar de pers verstuurd, en daaruit valt op te maken wat voor nieuw product Apple gaat aankondigen tijdens de WWDC!

WWDC 2023 datum

WWDC 2023 datum en programma

De WWDC 2023 datum is al een tijdje bekend: het Apple-event start op maandag 5 juni 19.00 Nederlandse tijd met een keynote die wereldwijd live te volgen is: ‘De grootste en spannendste WWDC tot nu toe begint met een voorproefje van een paar interessante updates die later dit jaar op de platforms van Apple beschikbaar komen.’ Op die eerste dag is er ook nog de State of the Union, en de uitreiking van de Apple Design Awards.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Daarna volgt er nog tot en met vrijdag 9 juni een reeks (online) events speciaal voor app-ontwikkelaars: die worden door Apple helemaal bijgepraat over de nieuwe technologieën, gereedschappen en frameworks voor de nieuwe besturingssystemen van Apple, waaronder iOS 17. Er zijn maar liefst 175 gespecialiseerde sessies. Die worden overigens ook gepost in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website, zodat iedereen ze kan bekijken.

Uitnodigingen verklappen het nieuwe Apple-product

Tegelijkertijd met de bekendmaking van het schema, heeft Apple ook uitnodigingen verstuurd naar een selecte groep journalisten. Zij zijn welkom om op het terrein van Apple om daar gezamenlijk te kijken naar de vooraf opgenomen Keynote-video. De uitnodiging geeft misschien prijs welk nieuw product Apple gaat maken.

Dat heeft overigens niet te maken met de uitnodiging zélf, maar juist met de mensen die zijn uitgenodigd. Naast de gebruikelijke techbloggers, heeft Apple dit keer ook journalisten en experts uitgenodigd die specifiek over VR (virtual reality) schrijven. Het lijkt er dan ook sterk op dat Apple dan eindelijk de al veelbesproken mixed reality-headset zal aankondigen, ook wel bekend als Apple Reality.

Meer weten over Apple Reality?
Bekijk dit dossier

Het is niet voor het eerst dat de genodigden min of meer prijsgeven wat er op het programma staat. In 2014 werden er mensen uit de modewereld uitgenodigd, en toen presenteerde Apple de eerste Apple Watch. In 2019 was half Hollywood uitgenodigd voor een event waarin Apple de streamingdienst Apple TV+ lanceerde.

Op de hoogte blijven?

Het Apple-event is maandagavond 5 juni vanaf 19:00 live te volgen via onze website. Ook houden we een liveblog bij op Twitter. Liever na afloop van de keynote een samenvatting in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Newsroom

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar