Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

WWDC 2023 datum bekend (en het nieuwe Apple-product ook)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC 2023 datum


Lees verder na de advertentie

Apple heeft het programma van de WWDC 2023 nu officieel bekendgemaakt: het volledige schema staat nu tot in detail online. Ook zijn er nu uitnodigingen naar de pers verstuurd, en daaruit valt op te maken wat voor nieuw product Apple gaat aankondigen tijdens de WWDC!

WWDC 2023 datum en programma

De WWDC 2023 datum is al een tijdje bekend: het Apple-event start op maandag 5 juni 19.00 Nederlandse tijd met een keynote die wereldwijd live te volgen is: ‘De grootste en spannendste WWDC tot nu toe begint met een voorproefje van een paar interessante updates die later dit jaar op de platforms van Apple beschikbaar komen.’ Op die eerste dag is er ook nog de State of the Union, en de uitreiking van de Apple Design Awards.

Daarna volgt er nog tot en met vrijdag 9 juni een reeks (online) events speciaal voor app-ontwikkelaars: die worden door Apple helemaal bijgepraat over de nieuwe technologieën, gereedschappen en frameworks voor de nieuwe besturingssystemen van Apple, waaronder iOS 17. Er zijn maar liefst 175 gespecialiseerde sessies. Die worden overigens ook gepost in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website, zodat iedereen ze kan bekijken.

Uitnodigingen verklappen het nieuwe Apple-product

Tegelijkertijd met de bekendmaking van het schema, heeft Apple ook uitnodigingen verstuurd naar een selecte groep journalisten. Zij zijn welkom om op het terrein van Apple om daar gezamenlijk te kijken naar de vooraf opgenomen Keynote-video. De uitnodiging geeft misschien prijs welk nieuw product Apple gaat maken.


kooptip

https://twitter.com/appltrack/status/1661067355047313431

Dat heeft overigens niet te maken met de uitnodiging zélf, maar juist met de mensen die zijn uitgenodigd. Naast de gebruikelijke techbloggers, heeft Apple dit keer ook journalisten en experts uitgenodigd die specifiek over VR (virtual reality) schrijven. Het lijkt er dan ook sterk op dat Apple dan eindelijk de al veelbesproken mixed reality-headset zal aankondigen, ook wel bekend als Apple Reality.

Het is niet voor het eerst dat de genodigden min of meer prijsgeven wat er op het programma staat. In 2014 werden er mensen uit de modewereld uitgenodigd, en toen presenteerde Apple de eerste Apple Watch. In 2019 was half Hollywood uitgenodigd voor een event waarin Apple de streamingdienst Apple TV+ lanceerde.

Op de hoogte blijven?

Het Apple-event is maandagavond 5 juni vanaf 19:00 live te volgen via onze website. Ook houden we een liveblog bij op Twitter. Liever na afloop van de keynote een samenvatting in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Newsroom