Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Pencil werkt straks ook met de Vision Pro: dit heb je eraan

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro Apple Pencil

De Apple Pencil werkt alleen met de iPad, maar naar verluidt komt er nog een apparaat bij: de Apple Vision Pro!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil en Apple Vision Pro

Apple werkt intern aan een nieuwe Apple Pencil met ondersteuning voor visionOS, zo beweert een bron van het Amerikaanse MacRumors. Deze kun je dan gebruiken in samenwerking met allerlei apps waarmee je kunt tekenen. Denk hierbij aan Apple’s eigen apps, zoals Freeform, maar ook aan apps van derden. Pixelmator bijvoorbeeld!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Meer details over de Pencil-ondersteuning zijn nog niet bekend. Zo is het onduidelijk of er een speciale visionOS-versie van de Apple Pencil komt, of dat er gewoon een nieuwe Apple Pencil komt die ook met de iPads werkt. En de vraag is of stylussen van derden uiteindelijk ook compatibel worden, zoals de Logitech Crayon.

Hoe?

MacRumors speculeert ook alvast hoe de combinatie Apple Vision Pro en Apple Pencil straks werkt: doe de bril op, activeer de AR-modus en begin met tekenen. De techwebsite denkt dat je als gebruiker straks op elke platte ondergrond kunt tekenen, zoals een tafel of bureau. Daardoor wordt je volledige omgeving in principe een dynamisch canvas. De druk- en kantelgevoeligheid van de Pencil blijft ook gewoon werken, aldus MacRumors.

Release?

Naar verluidt komt er volgende maand al een nieuwe Apple Pencil aan, speciaal voor de release van de iPad Pro 2024. Het blijft echter onduidelijk of deze Pencil dan ook ondersteuning voor visionOS krijgt. Zo ja, dan moet de Vision Pro eerst een upgrade krijgen om compatibel te zijn.

De eerstvolgende update voor de Apple Vision Pro is visionOS 1.2. De eerste bèta-versie van deze update kan elk moment verschijnen, omdat Apple visionOS 1.1 een aantal weken geleden al heeft uitgebracht. Zodra deze testversie uit is, weten we mogelijk of hij Apple Pencil-ondersteuning krijgt.

Echter is de kans groot dat we langer moeten wachten, tot een toekomstige update. Mogelijk zelfs tot visionOS 2! Dit is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de Vision Pro, en naar verluidt wordt die pas aangekondigd tijdens de WWDC in juni.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laataste nieuws over deze Apple Pencil? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!