Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

visionOS 1.1 is uit: dit is er nieuw voor de Apple Vision Pro

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
visionOS 1.1

Het besturingssysteem van de Apple Vision Pro heeft zijn eerste grote update gekregen. Wat is er nieuw in visionOS 1.1?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over visionOS? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

visionOS 1.1

visionOS is het besturingssysteem van de Apple Vision Pro, Apple’s eerste headset. De software is al maanden beschikbaar – met dank aan een bèta-versie voor de Mac – en de officiële release volgde toen de headset in de winkel lag. Al vrij snel kreeg visionOS zijn eerste update: visionOS 1.0.1. Maar die was vooral bedoeld om prestaties en systeemfouten te verbeteren, dus hij bracht geen nieuwe functies met zich mee.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Inmiddels is de eerste échte update voor de Apple Vision Pro uit: visionOS 1.1. Apple bracht hem afgelopen week uit, net als updates als iOS 17.4, iPadOS 17.4 en macOS 14.4. En de update brengt een aantal nieuwe en verbeterde functies naar de headset.

Nieuwe functies

De grootste verandering is dat ‘Mobile Device Managament’ nu ook beschikbaar is voor bedrijven. Kort gezegd houdt dit in dat IT-teams nu de headsets van werknemers kunnen beheren, net zoals ze kunnen met de iPhone, iPad en Mac. Zo is er nu ondersteuning voor registratie, netwerkconfiguratie, het installeren van apps, het beheren van Apple ID’s en meer. De Apple Vision Pro is immers bedoeld als werkstation, met dank aan alle apps en functies voor productiviteit.

Ook de Persona-functie is verbeterd. Hiermee maak je een digitale versie van jezelf, die andere Vision Pro-gebruikers dan zien wanneer je in een virtueel gesprek zit. In de eerste versie van visionOS zagen ze er nog behoorlijk ongewoon, haast griezelig uit. visionOS 1.1 moet dit dus verbeteren. De functie zit wel nog steeds in een bèta-fase.

Maar er is meer. Zo ziet ook EyeSight er nu beter uit: de functie waarbij je ogen worden geprojecteerd aan de buitenkant van de Vision Pro. En er is ondersteuning voor ‘Sleutelverificatie van contacten’, waarmee je controleert of je wel écht tegen de persoon praat die je wilt bereiken. Verder zijn er verbeteringen voor het virtuele toetsenbord, de cursor, het virtuele Mac-display, ondertiteling van Apple Immersive Video en netwerkondersteuning.

visionOS updaten?

De Apple Vision Pro is officieel nog niet beschikbaar in Nederland. Heb je hem toch weten te bemachtigen? Om het besturingssysteem te updaten, ga je in de Instellingen-app naar ‘Algemeen>Software-update’. Wel moet je de Vision Pro van je hoofd halen om de nieuwe software te installeren, op het scherm van de headset zie je vervolgens een balkje die laat zien hoe ver de update is.