Terug naar Apple Pay bij zes Nederlandse banken, waaronder ABN Amro en Rabobank
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay bij zes Nederlandse banken, waaronder ABN Amro en Rabobank

Door Sven Lamers3 september 2019 10:583 min. leestijd3

Drie maanden na de eerste introductie van Apple Pay in Nederland bij ING, hebben nu zes andere banken tegelijk ondersteuning voor de mobiele betaaldienst aangekondigd. Het lijkt er dus op dat de Apple Pay-exclusiviteitsdeal van ING in Nederland is afgelopen. De zes nieuwe Apple Pay-aanbieders zijn de traditionele banken ABN Amro en Rabobank, evenals de online banken bunq, Revolut, N26 en Monese.

De online banken zijn per direct beschikbaar om toe te voegen aan je iPhone, ABN Amro en Rabobank hebben het over ‘binnenkort’. Dit moet je over de banken en beschikbaarheid weten.

ABN Amro

ABN Amro

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Op een speciale pagina laat ABN Amro weten dat de bank binnenkort ondersteuning voor Apple Pay gaat bieden. Als het zover is, kun je je ABN Amro-betaalpas via de Mobiel Bankieren-app aan Wallet toevoegen.

Rabobank

Rabobank

Kort nadat ABN Amro de ondersteuning voor Apple Pay aankondigde, volgde de Rabobank. Ook deze bank maakt op een speciale pagina bekend dat de mobiele betaaldienst binnenkort ondersteund gaat worden.

ING, ABN Amro en Rabobank zijn de drie grootste banken van Nederland – het bereik van Apple Pay is straks dus enorm.

Bunq

bunq

Bunq is een Nederlandse online bank die begin afgelopen jaar al ging stunten met Apple Pay-ondersteuning in Nederland. Hiervoor moest je toen de regio-instelling van je iPhone veranderen. Dat vond Apple echter niet zo leuk waardoor bunq de functie weer snel moest intrekken. Maar nu is het dus echt zo ver. Je kunt je bunq-rekening gewoon aan de Wallet-app toevoegen, zonder trucjes.

N26

N26

Een tijdje terug hadden wij al contact met N26 waarin de bank bevestigde dat er binnenkort ondersteuning voor Apple Pay gaat komen. Dat is nu dus gebeurd. N26 is een Duitse bank die in heel Europa actief is en erg betrouwbaar overkomt. Wel was er onlangs kritiek op de overbelaste klantenservice.

Revolut

Revolut

De Britse bank Revolut biedt ook vanaf nu ondersteuning aan voor Apple Pay. We hebben er al veel goede dingen over gehoord, maar hebben er zelf nog geen ervaringen mee. Wel iets om rekening mee te houden: Revolut is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Niemand weet wat er rondom de Brexit nog allemaal gaat gebeuren, maar we kunnen ons voorstellen die bij Nederlandse klanten voor problemen gaat zorgen. Iets om in de gaten te houden.

Monese

Monese

De tweede Britse bank die Apple Pay in Nederland gaat ondersteunen. Monese is wat minder vaak in het nieuws en waarschijnlijk ook iets minder populair dan de andere banken. Hierbij gelden overigens dezelfde waarschuwingen met betrekking tot de Brexit.

Meer weten over Apple Pay?
Bekijk dit dossier
iCreate 111
iCreate 111
Is jouw Mac al klaar voor Catalina?
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mop
Lezer
Mop

Bij bunk kon je all in 2018 all betalen maar hadden ze weggehaald omdat het geen oranje kleur had

Mop
Lezer
Mop

Bunk is zowiezo in Nederland die Apple pay ondersteunt als als tweede plaats ING als nummer 3 de plaats Revolut, Monese, N26, ik weet niet wat eerder kwan want gisteren kwamanze letterlijk tegelijkertijd en nu kijken wie als vierde komt word het ABN Amro Of Rabobank

eddy Lanciers
Lezer
eddy Lanciers

Wij mogen hier in Europa blij zijn met applepay. Wij hebben net 12 dagen New York er op zitten en daar is het niet zo eenvoudig om met applepay te betalen. Bij nieuwere zaken, geen probleem, bij andere werkt het nog altijd met creditcard afgeven en dan met 3 rekeningetjes waar je al dan niet tips toevoegt. Hebben ze wel applepay zoals bij Macy’s krijg je te horen:”to much issues”. Dus hier in België heb ik al meer met applepay betaald dan in de Amerika, waar applepay al veel langer in voege is! Spijtig.